Кличко нокаутом одбранио титуле

Украјинац Владимир Кличко одбранио је титулу свјетског шампиона у ВБО, ИБФ, ИБО и ВБА категоријама. Кличко је у боксерском спектаклу у четвртој рунди нокаутирао изазивача Француза Жан-Марка Мормека. Била је ово 57. побједа млађег Кличка у његовој 60. борби, уз јубиларни 50. нокаут. Са друге стране, 39-годишњи Француз, коме је ово био тек четврти меч […]

субота, 3 марта, 2012 / 23:54

Украјинац Владимир Кличко одбранио је титулу свјетског шампиона у ВБО, ИБФ, ИБО и ВБА категоријама.

Кличко је у боксерском спектаклу у четвртој рунди нокаутирао изазивача Француза Жан-Марка Мормека.

Била је ово 57. побједа млађег Кличка у његовој 60. борби, уз јубиларни 50. нокаут. Са друге стране, 39-годишњи Француз, коме је ово био тек четврти меч у тешкој категорији, забиљежио је пети пораз укупно.

У првој рунди, према очекивањима, није било великог узбуђења. Кличко је желио да противника начне са дистанце директима, а Француз је већину времена проводио у гарду покушавајући да приђе Украјинцу.

Већ у другој рунди Владимир Кличко је успио у својој намјери. Пробио је гард ривала, оборио га је на под, али меч није завршен пошто је Француз успио да се подигне и издржи налете Украјинца до краја рунде. Трећа рунда протекла је, као и прва, без узбуђења, али то као да је била само најава онога што се догодило у наредној.

Већ после неколико десетина секунди Владимир Кличко је новом серијом директа поново пробио гард противника, поново га је оборио, али овога пута Француз није желио и није могао да устане.