Kлади се сваки трећи грађанин РС

БАЊА ЛУКА – Сваки трећи мушкарац у Републици Српској редовно одлази у кладионице и игра игре на срећу, а посљедњих година и све више жена се нада да ће на тај начин доћи до новца, подаци су Центра за истраживање тржишта „ГФК БХ“. Број кладионичара у Српској свакодневно се повећава и посао у кладионицама "цвјета" […]

среда, септембар 9, 2009 / 14:21

БАЊА ЛУКА – Сваки трећи мушкарац у Републици Српској редовно одлази у кладионице и игра игре на срећу, а посљедњих година и све више жена се нада да ће на тај начин доћи до новца, подаци су Центра за истраживање тржишта „ГФК БХ“.

Број кладионичара у Српској свакодневно се повећава и посао у кладионицама "цвјета" иако је економска криза захватила цијели свијет, однијела доста радних мјеста и повећала број незапослених.

Најчешће се кладе мушкарци разне старосне доби, углавном на мале износе, кажу у кладионицама, али додају да има и оних који у кладионицама оставе и цијелу плату.

Према ријечима социолога Ивана Шијаковића, спортско клађење и остале игре на срећу многима представљају изазов, гдје очекују брзу зараду која би им ријешила финансијске и социјалне проблеме.

Он је нагласио да економска криза утиче на пораст клађења и играње игара на срећу у једном друштву, када се поприма ефекат занемаривања проблема и повећавају очекивања оних који се кладе, јер људи немају куда па се на тај начин желе ријешити сиромаштва.

У Српској је, према посљедњим подацима Министарства финансија РС, било регистровано 597 уплатно-исплатних кладионичких мјеста.

Законом о играма на срећу РС, којим се уређује систем и услови приређивања игара на срећу, наградних и забавних игара, предвиђено је да уплатно-исплатно мјесто, односно пословница кладионице, Пореској управи РС мора да плати мјесечну накнаду у висини од 1.000 марака.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *