КК Црвена Звезда: Танки смо са парама

Кошаркашки клуб Црвена звезда упутио је данас отворено писмо у којем упозорава на лошу материјалну ситуацију и најављује да ће, ако не добије помоћ државе, у наставак такмичења ући са подмлађеним тимом или јуниорским саставом. „Уколико се у наредних седам дана нешто не промени и држава се активно не укључи и помогне, Црвена звезда ће […]

понедељак, 14 марта, 2011 / 23:26

Кошаркашки клуб Црвена звезда упутио је данас отворено писмо у којем упозорава на лошу материјалну ситуацију и најављује да ће, ако не добије помоћ државе, у наставак такмичења ући са подмлађеним тимом или јуниорским саставом.

„Уколико се у наредних седам дана нешто не промени и држава се активно не укључи и помогне, Црвена звезда ће бити принуђена да се пред почетак домаће лиге одрекне својих најискуснијих играча и наступи са битно подмлађеним тимом, а можда чак и са јуниорском саставом”, наводи се у писму.

„Црвено-бели” објашсњавају да је „питање је да ли би екипа уопште дочекала крај сезоне у НЛБ лиги”, да није било финансијске помоћи неколицине заљубљеника у Црвену звезду и континуиране помоћи Града Београда, који је једини помагао и у кризним ситуацијама током ове сезоне.

„Реалност је да даљи опоравак Црвене звезде сада искључиво зависи од подршке државних структура. Када бисмо били помогнути са 15 одсто средстава која су јавна и државна предузећа дала нашем највећем ривалу ми бисмо све своје обавезе везане за ову сезону испунили”, наводи се у писму.

Кошаркашки клуб подсјећа да је заузимањем 13. мјеста у Јадранској лиги испуњен први спортски циљ, који обезбјеђује да се кроз домаће првенство поново избори учешће у регионалној лиги.

„Овај резултат постигнут је искључиво великом упорношћу нас који радимо и играмо за Звезду, али и захваљујући фантастичној подршци коју су нам из недеље у недељу, пунећи халу ‘Пионир’, пружали наши навијачи”, наводи се између осталог у писму.Оставите одговор