Кјаростами главни гост Кустендорфа

БЕОГРАД – Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, биће одржан од 5. до 11. јануара 2011. године у Дрвенграду на Мокрој Гори, најављено је на сајту тог фестивала. На сајту Кустендорфа се наводи да ће гост Четвтрог Кустендорф фестивала, у оквиру програма "Ретроспектива великана", бити ирански режисер Абас Кјаростами, један од најзначајнијих филмских аутора данашњице. […]

уторак, 14 децембра, 2010 / 19:15

БЕОГРАД – Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, биће одржан од 5. до 11. јануара 2011. године у Дрвенграду на Мокрој Гори, најављено је на сајту тог фестивала.

На сајту Кустендорфа се наводи да ће гост Четвтрог Кустендорф фестивала, у оквиру програма "Ретроспектива великана", бити ирански режисер Абас Кјаростами, један од најзначајнијих филмских аутора данашњице.

За учешће у такмичарском програму фестивала, који је посвећен будућим филмским ствараоцима и великанима савременог ауторског филма, конкурисало је више од 400 филмова младих филмских аутора и студената филмских школа из читавог свијета.

За награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје, такмичиће се 20 филмова из Бугарске, Италије, Либана, Македоније, Пољске, САД, Словачке, Србије, Турске, Хрватске, Швајцарске и Шведске, међу којима је 13 кратких играних филмова, пет документарних, један анимирани и један средњеметражни филм.Оставите одговор