КИШНИ ЧОВЈЕК (RAIN MAN)

Захваљујући овом остварењу, многи су стекли прве дојмове шта је аутизам. Одушевили се могућношћу, да људски мозак има тако велике способности. И растужили чињеницом, да долазе до изражаја тек када су прикраћене неке друге. Бестселер свог времена. Који је још више зацементирао кракове, звјездане судбине Дастина Хофмана и Тома Круза. Без разлике, њих двојица глуме […]

уторак, октобар 25, 2011 / 05:39

Захваљујући овом остварењу, многи су стекли прве дојмове шта је аутизам. Одушевили се могућношћу, да људски мозак има тако велике способности. И растужили чињеницом, да долазе до изражаја тек када су прикраћене неке друге.

Бестселер свог времена. Који је још више зацементирао кракове, звјездане судбине Дастина Хофмана и Тома Круза. Без разлике, њих двојица глуме добро. Данас се чини, како је полуобразовани кретен којег је тумачио Том, много захтјевнија улога. Мада је ловорике углавном побрало тумачење аутисте.

Тужна је ово прича о братској љубави, чарима и проклетствима породице, те могућностима које нуде САД. Погледајте овамо! Ви Руси. Колико год прича била свељудски јака, у прашини коју дижу точкови кола, и мијеша се са картама реданим по хауби, спалим од брзине поласка за Лас Вегас; осјећа се сељоберска филозофија. Каубојска реторика, која данас влада свијетом.

Јииииихаааааааааааа! Долази гледатељима да узвикну. У тренуцима кад не плачу, или крше прсте на потресне сцене. Инспирисане друштвеним злом, које стварају ментална обољења. О овом филму, су најбоље причале благајне.

(Редитељ: Бери Левинсон; Улоге: Дастин Хофнам, Том Круз, Валерија Голино)Оставите одговор