Кипар планира ограничење на подизање новца из банака

Кипарско министарство финансија планира да уведе ограничење на количину новца који ће недељно моћи да се повлачи из банака, јавио је данас Би-Би-Си (ББЦ). Кипар такође планира да се ограничи количина евра која се може износити из земље као и уновчавање чекова, рекао је уредник економске редакције ББЦ-а Пол Мејсон. Поред тога, орочена средства у […]

уторак, март 26, 2013 / 18:54

Кипарско министарство финансија планира да уведе ограничење на количину новца који ће недељно моћи да се повлачи из банака, јавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Кипар такође планира да се ограничи количина евра која се може износити из земље као и уновчавање чекова, рекао је уредник економске редакције ББЦ-а Пол Мејсон.

Поред тога, орочена средства у банкама неће моћи да се повлаче до истицања орочења.

Банке на Кипру затворене су од 16. марта, када је званична Никозија разматрала како да прикупи средства која су била услов да Кипар добије међународни спасилачки пакет зајмова.

Првобитно је било предвиђено да се све банке, осим два највећа кредитора у земљи, отворе данас, али је централна банка због бојазни од повлачења великих сума новца с рачуна одлучила да остану затворене до четвртка.Оставите одговор