Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)

Шеф клуба одборника ПДП у Скупштини града Бања Лука Драган Милановић коментаришући новонасталу ситуацију са "Кином Козара" казао је да је управо због разумјевања проблема и захтјева станара од стране нове градске администрације процес издавања потребне дозволе за градњу трајао дуго.

среда, 6 јула, 2022 / 13:56

-Градоначелник је уложио додатне напоре, без обзира на то што је наслијеђено стање било такво да није било много простора за дјеловање и дуго преговарао са инвеститором, те од њега захтјевао да се у највећој могућој мјери испуне захтјеви станара – казао је Милановић.

Он је додао да је урађено максимално колико се могло, те да је градоначелник инсистирао на томе да се у што већој мјери уваже захтјеви станара околних зграда.

-Успјели смо договорити то да инвеститор смањи габарите објекта, да саобраћајницу која је требала бити двосмјерна, претворимо у једносмјерну, да се испуне неки захтјеви станара у вези са уређењем фасада и зеленилом на том подручју – казао је Милановић.

Он је истакао да би нова градска администрација најсрећнија била када се ту ништа не би градило, те додао да грађани морају да разумију да је спорни регулациони план усвојен још 2018. године и да су они тај проблем наслиједили у некој поодмаклој фази када је било мало простора за дјеловање.

-Да грађанима буде јасније, није ово једини наслијеђен проблем који је нову градску администрацију дочекао по преузимању дужности. Ми смо били и против неких задужења које је спровела бивша градска администрација, али то не значи да ми смијемо престати враћати те кредите само зато што се са тим слажемо или не слажемо – закључио је Милановић.