Кинези заинтересовани за улагање у аеродроме Српске

Делегација Владе Републике Српске коју предводи премијер Александар Џомбић разговарала је трећег дана радне посјете Кини са представницима авио-корпорације „Џан Хуанг“ који су заинтересовани за улагање у проширење Аеродрома Бањалука и у изградњу новог аеродрома у Требињу. Представници ове фирме која је сестринска компанија националног кинеског авио оператера "Ер Чајна", рекли су да би конкретизација […]

четвртак, мај 12, 2011 / 22:52

Делегација Владе Републике Српске коју предводи премијер Александар Џомбић разговарала је трећег дана радне посјете Кини са представницима авио-корпорације „Џан Хуанг“ који су заинтересовани за улагање у проширење Аеродрома Бањалука и у изградњу новог аеродрома у Требињу.

Представници ове фирме која је сестринска компанија националног кинеског авио оператера "Ер Чајна", рекли су да би конкретизација разговора о овим пројектима требало да услиједи у наредних мјесец дана у РС, саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Предсједник ове компаније Жао Ксиалонг истакао је да Бањалука, као највећи административни центар у Српској, са добром географском позицијом и квалитетним пројектима који би се реализовали за Аеродром Бањалука, има одличан потенцијал да постане једна од значајнијих европских авио-путних дестинација.

На крају посјете Пекингу, делегацију Владе РС примио је предсједник корпорације за изградњу мостова и хидроцентрала "Кинеска национална корпорација за електроинжењеринг" Жао Руолин који је потврдио да ће експертска екипа ове корпорације у јуну посјетити Бањалуку да би договорила активности у вези са реализацијом пројекта Горња Дрина и изградњом система од четири хидроцентрале на овој ријеци.

Ова компанија послује у 65 земаља и тренутно реализује више од 100 пројеката у иностранству, вриједне око пет милијарди долара.

Премијер РС Александар Џомбић наставио је посјету Кини у Макау гдје су представници Владе ове регије организовали свечани дочек за делегацију Владе РС, након чега је одржана радна вечера, док су састанци са представницима тамошњих корпорација заказани за сутра.0 КОМЕНТАРА

  1. Џомба и џомбине путашествије!

    Нећу се изненадити ако једног дана се открије да су нали пар кинеских сељака за 10марака и са њима се сликали B-)

  2. Шта је, „професионални опозиционари“ нарочито са источне стране, имају недостатак инспирације на овакву врсту вијести??? Незгодне су за инспирацију?
    Ево, буда је макар покушао… Подусрао се јест, али је часно „подлетио под саобраћај!“;)

  3. Постоје поуздане информације да Кинези планирају изградњу космодрома у близини Доњег Жабара. Планирано је да се са тог космодрома одвијају туристички летови за Марс.

  4. Кинези мрш у јапан..хехехе..имамо ми довољно будала и овдје да нас још и они не зајебавају са тим субудаластим идејама аеродрома, космодрома, хиподрома…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *