12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Кинези се удружују против доминације Гуглове продавнице апликација

Хуавеи, Ксијаоми, Опо и Виво раде заједно на платформи која ће омогућити програмерима ван Кине да истовремено убаце своје производе на више продавница за апликације.

субота, 8 фебруара, 2020 / 09:02

Произвођачи су се удружили у оквиру Глобал Дивелопер Сервис Алијанс (ГДСА) у, чини се, покушају да оспоре међународну доминацију Гугл Плеј продавнице.

Будући да је Гугл Плеј Стор у Кини забрањен, корисници Андроида навикли су се на преузимање апликација из различитих извора, од којих многе одржавају произвођачи као што су Хуавеи и Опо.

Ван Кине, Гугл Плеј Стор и даље доминира. Овај "монопол” значи да се продавнице апликација трећих страна боре са подршком за програмере на међународном нивоу и то би могла да промијени ГДСА платформа.

Међународна доминација коју има Гугл Плеј Стор много је акутнији проблем за Хуавеи, који је прошле године изгубио лиценцу за нуђење Гугл апликација и услуга.

Међутим, Хуавеи ради на сопственом оперативном систему Хармони, и улажу преко милијарду долара за финансирање развоја, раста корисника и маркетинга Хуавеи Мобил Сервис, алтернативе за Гугл Плеј услуге.

Веб страница ГДСА каже да су њихове услуге планиране за девет земаља и региона, укључујући Индију, Индонезију, Русију и Малезију. Платформа би програмерима олакшала убацивање њихових апликација у сваку продавницу истовремено.

Ројтерс преноси да је за нову платформу планирано представљање у марту, али то је можда одложено због избијања коронавируса.Оставите одговор