Кинескиње на челу листе најбогатијих жена свијета

ЛОНДОН – Више од половине најбогатијих жена свијета су Кинескиње, пише данас лондонски "Фајненшел Тајмс” позивајући се на извјештај фирме Хурун која скупља податке о најбогатијим Кинезима. Три најбогатије жене свијета су Кинескиње – као и 11 од 20 на врху – наводи Хурун у својој најновијој листи жена милијардера. Жанг Јин (53), власница компаније […]

уторак, 12 октобра, 2010 / 14:22

ЛОНДОН – Више од половине најбогатијих жена свијета су Кинескиње, пише данас лондонски "Фајненшел Тајмс” позивајући се на извјештај фирме Хурун која скупља податке о најбогатијим Кинезима.

Три најбогатије жене свијета су Кинескиње – као и 11 од 20 на врху – наводи Хурун у својој најновијој листи жена милијардера.

Жанг Јин (53), власница компаније за рециклажу папира „Девет змајева”, најбогатија је жена свијета која је сама дошла до свог богатства, са личном имовином од 5,6 милијарди долара.

Друга је Ву Јађун (46) са 4,1 милијардом долара, док је трећа најбогатија жена свијета Чен Лихуа из Хонгконга са имовином од 4 милијарде долара.

Најбогатије некинескиње су Шпањолка Росалиа Мера из модне куће Зара, са личним богатством од 3,5 милијарде долара и двије друге жене које су благо стекле у моди: Дорис Фишер из Гап-а је осма а Ђулијана Бенетон из Бенетона је 11. на листи.

Опра Винфри, америчка телевизијска водитељка је девета са 2,3 милијарде долара.

Кинеске жене су такође међу најамбициознијим на свијету, каже се у студији њујоршког Центра за рад који је нашао да 76 одсто Кинескиња тежи ка руководећим радним мјестима у поређењу са 52 процента у САД.Оставите одговор