Киндер чоколадицама управља млађи брат у фирми

РИМ- Мултинационалну кондиторску компанију Фереро након изненадне смрти Пјетра Ферера водиће његов млађи брат Ђовани, објавила је компанија. "Сада је ред на брату Ђованију да води Фереро према још вишим циљевима", саопштила је компанија, истичући хуманитарне и друштвене мотиве пословања компаније и породице Фереро. У Алби, сједишту компаније, одлучено је да ће на дан сахране […]

среда, април 20, 2011 / 12:27

РИМ- Мултинационалну кондиторску компанију Фереро након изненадне смрти Пјетра Ферера водиће његов млађи брат Ђовани, објавила је компанија.

"Сада је ред на брату Ђованију да води Фереро према још вишим циљевима", саопштила је компанија, истичући хуманитарне и друштвене мотиве пословања компаније и породице Фереро.

У Алби, сједишту компаније, одлучено је да ће на дан сахране Пјетра Ферера бити дан жалости у граду.

Градоначелник Маурицио Марело рекао је да је компанија Фереро граду и околном подручју омогућила да изађу из послијератне биједе, преноси АНСА.

"Свака породица из подручја Албе има барем једног члана запосленог у компанији", образложио је Марело и истакао да су сви грађани развили осјећај наклоности и поштовања према породици Фереро због одлуке да у граду задржи сједиште и постројења, и онда када је компанија увелико прерасла локалне оквире и постала свјетски позната.

Датум сахране Пјетра Ферера још није одређен. Он је преминуо у понедјељак током пословног путовања у Јужноафричкој Републици, вјероватно од срчаног удара. Компанију је водио заједно са годину дана млађим братом Ђованијем. Предсједник управе компаније, међу чијим су производима нутела и киндер јаја, је њихов 85-годишњи отац Микеле, који је према часопису Форбс, најбогатији Италијан.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *