03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Кина: Ми отворено и законито сарађујемо са Ираном

Пословне везе Кине и Ирана отворене су, транспарентне и законите, саопштено је из кинеског Министарства спољних послова.

среда, 8 августа, 2018 / 11:21

Саопштење Министарства услиједило је након што је амерички предсједник Доналд Трамп јуче изјавио да ће компанијама које послују са Ираном бити онемогућено пословање са САД.

У саопштењу се наводи да се Кина досљедно противи увођењу унилатералних санкција.

"Ко год сарађује са Ираном, неће сарађивати са САД", поручио је јуче амерички предсједник.

Санкцијама САД Техерану, које су јуче ступиле на снагу, погођени су разни сектори, а планиране су додатне казнене мјере које ће погодити иранску трговину нафтом.

Други дио санкција биће уведен 5. новембра и захватиће ирански енергетски и транспортни сектор, трговину нафтом и трансакције страних институција у Централној банци Ирана.