Кина ће законом укинути анонимност на мрежи?

Комисија парламента земље с највише корисника интернета на свијету разматра закон који ће обавезати регистрацију свих корисника именом и презименом. Тачније, јавља кинеска агенција Ксиинхуа, а преноси Блумберг, тако ће се морати регистровати сви који желе приступ фиксној телефонској линији и мобилном интернету. Ако закон буде прихваћен, биће то други који је Кина усвојила од […]

уторак, децембар 25, 2012 / 08:43

Комисија парламента земље с највише корисника интернета на свијету разматра закон који ће обавезати регистрацију свих корисника именом и презименом.

Тачније, јавља кинеска агенција Ксиинхуа, а преноси Блумберг, тако ће се морати регистровати сви који желе приступ фиксној телефонској линији и мобилном интернету.

Ако закон буде прихваћен, биће то други који је Кина усвојила од 2000. године, а да се бави регулацијом интернета. Тада је усвојен закон о одржавању сигурности на вебу.

Цензура интернета у Кини већ постоји. Власти блокирају приступ порнографији, коцкању и садржају којим се критикује владајућа Комунистичка партија.

Почетком ове године увели су обавезу регистровања правим именом и презименом за микроблогере. Прољетос су ухапсили шест микроблогера под оптужбом за ширење гласина о државном удару у Пекингу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *