Ким Џонг Ун: Имамо хидрогенску бомбу

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун каже да његова земља посједује хидрогенску бомбу и да је способна да је употријеби за одбрану свог суверенитета, саопштила је сјевернокорејска државна новинска агенција КЦНА. Ким Џонг Ун наводи да је Сјеверна Кореја успјела да постане велика нуклеарна сила, способна да брани своју независност и национално достојанство помоћу моћних нуклеарних […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 14:54

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун каже да његова земља посједује хидрогенску бомбу и да је способна да је употријеби за одбрану свог суверенитета, саопштила је сјевернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Ким Џонг Ун наводи да је Сјеверна Кореја успјела да постане велика нуклеарна сила, способна да брани своју независност и национално достојанство помоћу моћних нуклеарних и хидрогенских удара.

Током посјете модернизованој фабрици оружја у Пјонгјангу, Ким је додао да Сјеверна Кореја "наставља да активно ради на развоју своје војне индустрије".

За сада нема потврде да је та земља заиста и произвела хидрогенску бомбу, наводи руска агенција Тас.

Званични Пјонгјанг је 10. фебруара 2005. саопштио да је произвео нуклеарно оружје, што је међународна заједница оштро осудила. Сјеверна Кореја је од тада извела три нуклеарне пробе 2006, 2009. и 2013. године.Оставите одговор