Кичић: Кад порастем глумићу Вукчевића и Векарића

Популарни глумац и продуцент – дебитант Гордан Кичић изјавио је данас Танјугу да филм „Устаничка улица” не говори о политици. Филм на тему истраге о ратним злочинима почиње да се снима идуће седмице у Београду, а Кичић игра главну улогу – замјеника тужиоца који истражује дјеловање једне паравојне јединице. „То није глобализација приче о злочинима […]

четвртак, април 7, 2011 / 17:58

Популарни глумац и продуцент – дебитант Гордан Кичић изјавио је данас Танјугу да филм „Устаничка улица” не говори о политици.

Филм на тему истраге о ратним злочинима почиње да се снима идуће седмице у Београду, а Кичић игра главну улогу – замјеника тужиоца који истражује дјеловање једне паравојне јединице.

„То није глобализација приче о злочинима и специјалном тужилаштву. То је персонализација. Ако је неко био крив, он ће бити осуђен, али ми разматрамо шта је било, како и због чега”.

„Поред свих околности, политичких и друштвених, опет се на крају све своди на личну ствар. Ово је персонализација свих тих ствари које су нам се десиле. Мислим да је то успех сценарија, а надам се и филма”, истакао је Кичић.

Он је додао да „Устаничка улица” не говори о општим ситуацијама, „нити ко је за, ни ко је против”.

„Ми говоримо о људима, само што су ти људи, карактери у филму, у прошлости радили неке ствари, а неки други сада раде те ствари. Немамо суштинску поларизацију. Говоримо о људима, о њиховим страховима, о трагедијама које су им се десиле”.

На питање да ли очекује критике, с обзиром на деликатну тему, одговорио је да „не мисли да ће филм у том смислу бити провокативан”.

„Ово је прича о људима који се баве тим послом (у специјалном тужилаштву) и другима који беже због нечега што су радили у прошлости. Ми их спајамо. Они сви вуку репове ‘деведесетих’ на својој кожи”, казао је Кичић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *