Кфор уклонио три барикаде у рејону села Зупче

Војници Кфора уклонили су рано јутрос три барикаде у рејону села Зупче, а по наредби команданта Кфора Ерхарда Билера да се уклоне барикаде на путу Косовска Митровица – Зубин Поток – административни прелаз Брњак. Из Информативне службе Кфора саопштено је да је ова операција изведена брзо и успјешно, те да "није било отпора на барикадама […]

понедељак, 1 августа, 2011 / 14:16

Војници Кфора уклонили су рано јутрос три барикаде у рејону села Зупче, а по наредби команданта Кфора Ерхарда Билера да се уклоне барикаде на путу Косовска Митровица – Зубин Поток – административни прелаз Брњак.

Из Информативне службе Кфора саопштено је да је ова операција изведена брзо и успјешно, те да "није било отпора на барикадама од којих се једна састојала од шљунка, камена и пијеска, а двије од трупаца и стубова".

У саопштењу се додаје да је постојала "опасност од криминалних снајпериста и оружаног отпора радикалних елемената наоружаних пушкама, пиштољима или експлозивима" и да су због тога ангажоване довољне снаге оклопне пјешадије, које су биле спремне да адекватно одговоре на сваки могући изазов.

Заједно са јучерашњом операцијом "рашчишћавања секундарног пута у области Чабра", мјере предузете данас су додатно побољшале слободу кретања у области Зубиног Потока, додаје се у саопштењу.

Кфор наводи да је сада успостављена веза са административним прелазом Брњак и позива становништво Зубиног Потока да се "одупре радикалним и криминалним елементима и да одустану од посљедње двије барикаде на путевима које ометају саобраћај у граду".

Дописник Срне са Косова јавља да је тренутно на сјеверу покрајине мирно али напето, да су војници Кфора још размјештени на главним прелазима, гдје је аутомобилима и аутобусима дозвољен пролаз послије провјере, док теретним возилима још није дозвољен пролаз из безбједносних разлога.

Командант Кфора Билер очекује од грађана у свим дијеловима Косова да остану мирни и да се ослоне на мјере које предузимају Кфор и Еулекс, како би се пронашло рјешење за тренутну ситуацију.Оставите одговор