КФОР се повукао са моста у Рудару

На фејсбук групи Рударе путем мобилне конекције јављено је да се Кфор повукао са моста на путу Рударе Звечан. Путем друштвених мрежа јављено је да су Срби на сјеверу Косова прогласили ванредно стање и почели да се мобилишу да би пружили отпор НАТО снагама. Телефонске везе на Косову су у прекидима, а било је покушаја […]

петак, јун 1, 2012 / 16:11

На фејсбук групи Рударе путем мобилне конекције јављено је да се Кфор повукао са моста на путу Рударе Звечан.

Путем друштвених мрежа јављено је да су Срби на сјеверу Косова прогласили ванредно стање и почели да се мобилишу да би пружили отпор НАТО снагама.

Телефонске везе на Косову су у прекидима, а било је покушаја да се прекине и интернет веза, како би се онемогућила комуникација и извјештавање о ситуацији.

Савјет за националну безбједност констатује

Савет за националну безбедност констатовао је на данашњој сједници да је озбиљно угрожена безбједност грађана Косова и Метохије и позвао Унмик, Кфор и Еулекс да у окриву свог мандата спријече све покушаје привремених власти у Приштини усмјерене ка изазивању нестабилности и грађане да се суздрже од сукоба са припадницима међународних мисија.

„Савет за националну безбедност позвао је међународне мисије Унмик, Кфор и Еуелкс да у оквиру свог мандата спрече све покушаје привремених власти у Приштини усмерене ка изазивању нестабилности и страха међу српским становништвом и уздрже се од примене силе према незаштићеним грађанима покрајине”, пише у саопштењу издатом након ванредне седнице тог савета одржане поводом јутрошњих инцидената на северу Косова.

Савет за националну безбедност апеловао је на грађане да се уздрже од сукоба са припадницима међународних мисија и тиме допринесу смиривању ситуације.

На Косову и Метохији, како се додаје у саопштењу, сви проблеми морају бити рјешавани дијалогом, без насиља и то је једини пут ка стабилности читавог региона.

Сједници Савјета за националну безбједност предсједавао је предсједник Србије Томислав Николић, а присуствовали су премијер Мирко Цветковић, министри одбране, унутрашњих послова, правде, начелник Генералштаба Војске Србије, директор Безбедносно информативне агенције и шефови Војно-безбедносне агенције и Војне обавештајне агенције.Оставите одговор