КФОР хапсио и насилно заузео пут код Јариња

Припадници Кфора затворили су рано јутрос алтернативни правац поред Јариња, који је био једина веза између Рашке и сjевера Косова и Метохије. Кфор је растjерао људе који су дежурали код тог правца и привремено ухапсио четворицу Срба. Касније су двојица Срба пуштена, док су двојица задржана у бази Кфора. У акцији која је почела између […]

уторак, септембар 27, 2011 / 09:18

Припадници Кфора затворили су рано јутрос алтернативни правац поред Јариња, који је био једина веза између Рашке и сjевера Косова и Метохије. Кфор је растjерао људе који су дежурали код тог правца и привремено ухапсио четворицу Срба. Касније су двојица Срба пуштена, док су двојица задржана у бази Кфора.

У акцији која је почела између 6 и 7 сати јутрос, било је и сукоба, а један Србин превезен је у амбуланту у Рашку, јер су припадници америчког Кфора користили сузавац.

На алтернативном путу код Јариња развучена је жица и на њему су тренутно војници Кфора и припадници Еулекс полиције. Срби су се повукли на око 100 метара даље и чекају даљи развој ситуације.

Како је јавио Танјуг, у јутрошњој акцији ухапшен је и начелник цивилне заштите у Лепосавићу Радомир Богдановић и даље се налази у бази Кфора изнад прелаза Јариње.

Срби су се синоћ окупили на алтернативном путу код Јариња, како би предуприједили Кфор да заузме тај правац.

Иначе, Срби са сјевера Косова су у нешто већем броју него иначе дочекали јутро на барикадама, након што су припадници Кфора синоћ уклонили барикаду од шљунка на путу који прелаз Јариње повезује са базом Кфора.

Срби су синоћ одговорили тако што су недалеко поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран пут од Јариња ка Лепосавићу.

И на осталим барикадама, у Ибарском Колашину, Косовској Митровици и Рудару код Звечана било је мирно, а дежурни грађани су са пажњом су пратили шта се догађа на крајњем сјеверу Косова.

Снабдијевање основним животним намирницама и даље се обавља алтернативним путним правцима, што је, како кажу трговци, утицало да сви производи на сјеверу Косова поскупе.Оставите одговор