Кестенбурговци стигли и до Јасмине Давидовић

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић поводом 2. Међународног фестивала студентских позоришта Кестенбург данас је уприличила пријем за Александра Пејаковића,  извршног директора Међународног фестивала студентских позоришта Кестенбург и Неду Симић Жерајић, уредника Фестивала.

уторак, 18 јула, 2017 / 22:57

"Сматрам да је велики значај Фестивала Кестенбург када су у питању млади јер доприноси развоју њихове креативности, култури, али и успостављању међународне сарадње,Фестивал је значајан и у пoгледу квалитетне промоције Републике Српске,", рекла је министар Јасмина Давидовић.

Она је најавила и финансијску подршку Фестивалу од стране Министарства.

"Велика заинтересованост за Фестивал влада међу младим људима , што је од проритетног значаја, јер говори о квалитету представа које ће се ових дана играти на свим бањалучким сценама" истакао је Александар Пејаковић, који је поменуо и значајну подршку бројних домаћих институција Фестивалу.

Помоћник министра за омладину Бранка Малешевић истакла је да је досадашња сарадња Министарства и Бањалучког студентског позоришта била успјешна, те очекује да ће овај Фестивал постати традиционална манифестација од републичког значаја за промоцију културе, али и омладинске међународне сарадње.

Фестивал се одржава у организацији Бањалучког студентског позоришта и почиње 25. јула, концертом Емира Кустурице и "The No Smoking Orchestra” у Дворани Борик, а траје до 03. августа.

На овогодишњем фестивалу учествују студентска позоришта из 15 земаља.