Кесић: Нереално да Америка од ЕУ преузме водећу улогу у БиХ

Шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић оцијенио је да ће предсједнику Српске Милораду Додику на наредним изборима користити игнорантски однос појединих америчких дипломата, чија критика често може да се покаже као позитивна слика која говори о томе да политичар ради у корист свог народа. Наводећи да америчке активности на Балкану често угрожавају интересе […]

понедељак, 6 јануара, 2014 / 13:49

Шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић оцијенио је да ће предсједнику Српске Милораду Додику на наредним изборима користити игнорантски однос појединих америчких дипломата, чија критика често може да се покаже као позитивна слика која говори о томе да политичар ради у корист свог народа.

Наводећи да америчке активности на Балкану често угрожавају интересе Срба, Кесић је оцијенио да нису реалне најаве по којима би САД у овој години преузеле од ЕУ водећу улогу у рјешавању проблема у БиХ, те додао да иза таквих тврдњи стоје политички кругови у Сарајеву.

Он је за “Еуроблиц” рекао да САД има много важнијих и пречих проблема од БиХ, наводећи да су у САД ријетке информације о дешавањима у БиХ и Српској, али да постоји много активности невладиних институција и лобиста, као и бивших америчких дипломата који су се ангажовали за интересе Бошњака или Албанаца.

Кесић је оцијенио да српска дијаспора има много потенцијала, али да се у великој мјери искључила из јавног живота у САД, јер је разочарана политиком Америке према Србима, као и у политику Србије.

“Међутим, сви подржавају опстанак и јачање Републике Српске, а отварање Представништва Српске је мост између њих и Српске. На тај начин смо им дали нову енергију, заједно са бројним нашим организацијама у САД”, нагласио је Кесић.0 КОМЕНТАРА

 1. E, ovaj je na našoj platnoj listi.

  grdnu lovu nam je opljačkao.

  Kese je svoje napunio parama otetim od gladnig, bolesnih, invalida, boraca, djece, nerodjenih, onih pod zemljom…
  Parama krvavim i mukom zaradjenim.

  I šta mislite može li biti srećan sa tim parama?

  Ne!
  Da taj nema mjere u ničemu vidi se na njemu. Jednostavno, to je jače od njega.
  Neumjerenost, pohlepa , prokletost, bahatost, svjesno obmanjivanje , …je fil, nadjev kojim je pretrpao svoju mješinu.

Оставите одговор