Кесић: Добитници Српска и ЕУ

БИЈЕЉИНА- Добитници договора предсједника Република Српска /РС/ Милорада Додика и високог представника ЕУ за спољну политику и безбједности Кетрин Ештон у Бањалуци су РС, која је задржала право на референдум, и ЕУ, која је добила прилику да афирмише своје лидерство и успјешност своје политике, оцијенио је политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић. Он је за […]

понедељак, 16 маја, 2011 / 08:44

БИЈЕЉИНА- Добитници договора предсједника Република Српска /РС/ Милорада Додика и високог представника ЕУ за спољну политику и безбједности Кетрин Ештон у Бањалуци су РС, која је задржала право на референдум, и ЕУ, која је добила прилику да афирмише своје лидерство и успјешност своје политике, оцијенио је политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић.

Он је за "Независне новине" оцијенио да је то добра ствар за РС, јер је високи представник још више маргинализован у процесу који се водио између РС и Брисела и питање правосуђа се први пут уважава, а примједбе РС добиле су легитимитет.

"ЕУ се директно укључује, а РС постаје партнер у том процесу и он више није везан за ОХР што даје потпуно нову динамику. Било би много боље када би локални политичари, имали храбрости да директно уђу у дијалог, а ако већ мора да буде посредник, боље да буде ЕУ него ОХР", нагласио је Кесић.

Он је рекао да није мала ствар што је Ештонова дошла у Бањалуку и што је споразум постигнут у Бањалуци. "То показује да ЕУ прихвата РС и Додика као партнера и не прави разлику да ли је тај партнер држава или ентитет јер су превасходно заинтересовани да се проблеми решавају. РС је афирмисана после неколико година жестоке борбе у којој је успела да изгради много јачу позицију у односу са међународном заједницом", констатовао је Кесић.

Политички аналитичар из Вашингтона је нагласио да договором у Бањалуци није дошло до укидања одлуке о референдуму, нити је упитно право РС на референдум, јер РС није одустала од права да га организује, већ је само рекла да сада не постоји потреба за коришћење референдума.

"РС није ништа уступила и њој је фактички признато право да се бави са свим питањима везаним за Дејтонски споразум. За неко будуће време је много битно да је РС задржала право на референдум", истакао је Кесић.

Он је упозорио да са друге стране постоји опасност дјеловања ОХР-а из сјенке на деструктивни начин. "Плашим се да ни Вашингтон из истих разлога не жели да то успе јер жели да сачува ОХР и јер нису потпуно били укључени у овај процес", рекао је Кесић, нагласивши да већ дуже вријеме постоји проблем у комуникацији званичног Брисела и Вашингтона.0 КОМЕНТАРА

 1. Овако људи губе кредибилитет. Прије неколико дана сам читао његову изјаву да би непровођење заказаног референдума било погубно за РС и то је одлично аналитички објаснио. Тада је повјеровао да је Додик одлучио да иде до краја. Сада натегнуто брани повлачење одлуке о референдуму, Тако раде плаћени „аналитичари. До данас сам имао високо мишљење о Кесићу.

 2. Ево, нашао сам његов интервјеу у Гласу од 11.5.
  * GLAS: U RS postoji načelna spremnost da se odgodi referendum pod uslovom da se otvore razgovori o pravosuđu BiH pod pokroviteljstvom EU?

  KESIĆ: Odgađanje referenduma ne bi bilo dobro rešenje. RS sada ima i obavezu i interes da, kad je već doneta Odluka o referendumu, da ga i održi, a poslije toga postoji mogućnost za takve vrste pregovora. Svako odgađanje visoki predstavnik i njegovi sponzori bi videli kao uspeh njihove politike pretnji, uslovljavanja i pritisaka, a to ne bi značilo ništa dobro za RS. Ako se sada obustavi održavanje referenduma, a da se ne dobija ništa konkretno od strane EU, to bi vodilo novim ucenama i pritiscima kada bi se krenulo u formiranje vlasti na nivou BiH i u pregovorima o ustavnim promenama.

  Овдје је добро објаснио, Који заокрет сада!

 3. … заокрет који сада треба да се објасни забленутој јавности. Зато служе овакви ликови као Кесић. Истина је једино да јавност и не зна шта је Додик договорио са Ештоновом. Он је очигледно направио потпуни заокрет и мени дјелује да је једина ствар коју је тражио да се у јавности то представи другачије и да неће журити са Скупштином РС на којој треба да се повуче одлука о референдуму. А посљедице ће бити реформа правосуђа по мјери ЕУ.

 4. Sada će reći kratkovidni, slabo i kasno paleći, a i oni potplaćeni od zločinačko autogenocidnog krda da smo dobili dobre i konkretne garancije od eu. od onih koji su nas bombardovali obogaćenim uranijumom, i koji nam nikada nisu, niti će nam ikada dobro misliti.
  nažalost, moramo sa njima, ali , oprezno, mislilački.Zašto se problem morao prebaciti u naše dvorište?Zašto su stavili naše prste u dovratak između hrvata i muslimana, kada nam oboje isto misle?

 5. бокац, 16.05.2011. 11:07:24

  Знам ја да је тешко погледати разочарењу у очи, али и то је саставни дио живота. Зајебо те Миле референдумски, па шта?! Ништа… Многе је Миле зајебао, и данас знам људе којима дугује по 400марака, а кад их види срдачно се испоздравља уз ОБАВЕЗНО наглашавање: „дођи на ка’у!“, а кад дођу онда нема времена, није ту, ал’ никад паре не остави да ови помоћници,помоћника,трећег савјетника предсједника уруче. Не! Ето ко је тај човјек. Није само он такав, Живко Радишић је остао дужан 120марака човјеку што му је паркет постављао, како тад (има 10година) тако и дан данас…

  Своје фрустрације немој лијечити овдје, већ правЕЦ Милету, шака о’ сто, уз помињање мајке, сунца жаренога и тако редом…Само, пази да и тебе не зајебе позивом на ка’у…;)

 6. благо ЕУ са овим добитком…иначе би се распала!
  додик спасио кредибилитет ЕУ и показао како минус и минус дају плус само кад је он у питању!
  кесићу, мање једи, бићеш паметинији, овако сличиш волу, а мишљање ти је на нивоу размишљања обичног српског вола!

 7. Kada se vodi aktivna politika, kada se kreiraju novi odnosi, kada se otvaraju nove mogućnosti – onda je realno i da potpuno različita rješenja budu i pozitivna i prihvatljiva.

  To je nešto što su Srbi u BiH redovno previđali. Dugogodišnjom politikom nečinjenja bili smo objekt tuđeg političkog djelovanja i redovno statična meta, laki za odstrel.

  Neću da branim Kesića i meni se gade profesionalni analitičari ali nije on napravio prevelik zaokret. U prvoj izjavi on i pominje mogućnost da se „dobije nešto konkretno od EU“. Banjaluka to „nešto konkretno“ možda i jeste dobila:

  1. šef diplomatije EU u posjeti Banjaluci bez posrednika iz Sarajeva ili OHRa je samo po sebi dobra stvar.

  2. obećanje o novim suštiskim pregovorima o Sudu i Tužilaštvu BiH. U redovnoj proceduri Srpska nije u mogućnosti uticati na izmjene nametnutih zakona o Sudu. Ovo je možda mogućnost da se stvari i sam zakon prilagode i našim potrebama.

 8. „ovo je možda modućnost da se stvari i sam zakon prilagode i našim potrebama“
  O, tačno je tako.Lijepa ketrin došla upravo zbog toga da joj dodik, ćurguz i ostali iz zdipističkog klana izdiktiraju kako treba da izgledaju zakoni i tužilaštvo bih!
  Baš smo sretnici što nas ona posjeti, kao što nas je svojim dolaskom posjetila i olbrajtova.Došla biljani na noge, i to proglasiše istorijskom posjetom, kao što bezobraznodrski ćurguz reče da je to istorijski dan .
  Bolje bi bili da je otišao onim invalidima u park sa svojim ofarbanim brkovima i zlatnom narukvičicom oko bezčasne ručice.
  Bogac, dobar ti portret.Ili autosnimak?

 9. @ duboko.najdublje.rezignirani.prijedor

  U čemu je problem? Dodikovo referendumisanje nija nas koštalo mnogo, tačnije – nije nas koštalo ništa. Gore bi bilo da smo prvo potrošili dvaes’ miliona pa da samo nakon sprovedenog referenduma dočekali Ešton i pristali na taj neki „strukturalni dijalog“. Dodik je sam pao, sam se ubio i neka on i njegovi sada objašnjavaju narodu da nisu obični paceri.

 10. Ja lično mogu da gledam ,a ne vidim, da slušam a ne čujem, ali,ali,aali…..
  ne mogu biti ravnodušan gledajući patnje , ničim zaslužene, moga naroda.
  I danas je penzioner intelektualac, otac troje nezaposlene školovane djece, i BORAC rs, podigao ruku na sebe.Iz dobra?
  Dodik pada , moralno je davno pao, ali nas ubija.Ubija moj narod.Lično znam, da smo potrošili silne pare u lobiranju da spuste lopticu, da se nikakve kazne protiv njih ne povlače.Šta mislite koliko li je plaćeno kesiću da u samo deset dana napišu dva potpuno oprečna analitička mišljenja?

 11. Kako troše naše pare! platili kesiću da dođe na srt, da hvali dogovor.Mirjanić je morao 50 puta da zahvali bogu što nam dade onakoga predsjednika.
  Iako sa moralom nemaju mnogo dodirnih tačaka, i kesić , i mirjanić nisu bili na visini snsd zadatka: pognutih glava, neuvjerljivo i nemušto su branili i lizali dodikova g…..Očito, takvima ništa nije teško za pare.
  Svaka čast Ognjenu tadiću!!!!!!!!!

 12. Мирјанић је непрепознатљив, биће да је узео новац. 🙁 Био је нормалан, а сад само пертле му се виде из дупета Саурона лакташког. Свака друга реченица му је ПРЕДСЈЕДНИК Додик, уз обавезну промјену тоналитета (за три октаве) кад изговара ПРЕДСЈЕДНИК! Фујјј! Највећа извала му би кад Саурону даде епитет ДРЖАВОТВОРАЦ, кад неповратих!!!! ТЕк сад видјех да нисмо га без разлога звали мистер Брнс (за неупућене, то је лик из Симпсона, власник реактора).

  О Боже мој мили, не остављај нас овим сподобама!!!

 13. Још једном ћу да похвалим власт која у ових пар година, политички, заиста одрађује врло добар посао. Више пута су ме изненадили.

  Мјесецима овде упозоравам јавност да пријети велика опасност од „Суда“ и „Тужилаштва“ БиХ. Да сам ја била у прилици, вјероватно не бих користила институт референдума, и раније сам истицала да то можда није најсрећније рјешење, сада ипак мислим да јесте и да је било најефикасније. Ја бих то вјероватно покушала кроз тужбе Стразбуру, по угледу на случај Мактоуф, и неки наши који су то урадили, вјероватно на неки сл. начин, али то би одузело превише времена, а времена нема.

  Да се сада није устало против овога, Срби би били осуђени на још 1000 година затвора, злочини над Србима остали би потпуно некажњени, свједоци већ умиру, имали бисмо огромних проблема, који већ пријете, са пресудама тих политичких институција… и зато мислим да је ово био посљедњи тренутак да се нешто уради.

  Сигурно смо само добили из читаве ове ситуације.

  Што се тиче примједби око тога да би ово питање дошло у преговорима са ЕУ, у оквиру поглавља, мислим 23, два су кључна проблема. Дошло би, али бисмо имали проток времена (ко зна када би то дошло на ред), са горе описаним посљедицама и преговарач сигурно не би била РС, њени захтјеви не би били на дневном реду, и десило би се оно што се иначе дешавало у односима са ЕУ до сада.

  Ово је врло важно питање и био би ред да се не обезвријеђује толико!

 14. stalo ovoj vlasti do srba, boraca i haga kao do lanjskog snijega.Važnija im je šteka ronhila od svih srba u rs.Gdje su bili do sada, i šta će osuđeni moji prijedorčani imati od toga, da sve i bude onako kako av, av, av ova vlast.Eto, i juna, pa da vidimo šta će onda govoriti.
  Koprcaju se još malo.Helikopteri i avioni su uvijek u vazduhu, lete ,traže slamku spasa:gdje sa parama, gdje ih sklonuti?
  U rasulu su, znaju oni da im otkucava sekundarica.
  Čim su brzopotezno doveli kesića u bl, pa onako izgubljen Mirjanić i Presingu, ne piše im se dobro.
  U foči veliko spremanje za doček novih stanara.

 15. rammstein, 16.05.2011. 11:27:22
  Ajde,nek si i ti muknuo…

  prijedor, 17.05.2011. 00:09:44
  Nek si moj po sto puta ali lupas brate.Daj ne brljavi vise o borcima.Karadziceva svita je imala potpuno pogresan pristup borcima u samom pocetku.Zbog njegovih “donatora“ je i uprljan status borca,jer knjizivu i ratni staz je dobio svaki donator.
  Osim toga druze moj.Borci bivse Juge su ostvarili pravo na penziju tek poslije ostvarenog radnog
  staza,znaci i oni su je morali zaraditi prvo a 30 godina poslije rata su vidjeli prve beneficije u vidu borackog dodatka a najjaci su bili naravno spomenicari.
  Mnoge stvari trebaju da se promijene,jasno je svakome ali,hoces li ti meni sada dati pola svoje plate zato sto sam borac?Naravno da neces,pogotovo kad uvidis da mogu da radim.Nisu ni invalidnine puno bolje i korupcija se uvukla u sve sfere drustva.Nama je definitivno potrebna revizija a oni najglasniji neprijatelji rezima,kako ga zovu,ustuknu cim neko spomene nekakvu reviziju.
  Nagomilani drzavni aparat i sluzbenike sa osnovnom skolom ima na sve strane,necu ni da spominjem.SDS je najvise takvih i navukao i sta sad.Necu se ubiti zbog toga,sto i ovi na slican nacin rade.Sutra ce na vlast doci neko drugi,mislis da ce se mnogo primijeniti?
  Oce k…
  Nervira me sto jako mnogo(ne odnosi se na tebe prijedor) komentatora gleda na stvari ciganski.Od danas do sutra.
  Danas je vec proslo ljudi moji i tu smo ,gdje smo.
  Nesto iz razloga vlastite nesposobnosti,nesto zbog vanjskih pritisaka.
  Gledajte realno na stvari i sa kriticke strane.
  Kad kazem sa kriricke strane,ne mislim na monotono gundjanje uz pivkana u saci.(da je toliko lose nebi pivkana ni bilo),Mislim na trezveno kritikovanje i sagledavanje dugorocnih posljedica.
  Jeb’ga prijedor,imas dobre komentare ,svaka cast ali u poslednjih par dana,vidim jednu recenicu copy-paste,tipa pomrijecemo,nemamo sta jesti itd…
  Kako cemo pomrijeti kad imamo onoliko prijedorsko polje,znas li ti koliko tamo moze stati krompira?
  Dobro zanm,reci ces banalizam ali istina je surova.Kad letis avionom iznad te famozne EU,vidis svaku stopu zemlje obradjenu,cak u onim zemljama gdje je agrar u zapecku.
  Iznad nase zemlje vidis kupine,rastrkane tu i tamo neke njivice,vecinom zapustene ali iznad Gospodske ili Kralj Petra I,vidis nikli suncobrani i sve vrvi.

 16. Ово је сличан епилог ко и арбитража око дистрикта Брчко и онда се максимално додикова власт хвалила, да је перфектно урадила посао јер смо могли, гле чуда, Брчко оставити федерацији? Али зашто га по истом рецепту нисмо могли добити у РС то нико не говори!?
  Како овај кесић може срати о завезаној врећи то ни он сам не зна, а камоли тумачи његових анализа, кетриних заврзлама и додиковог трабуњања!?
  луд збуњеног..

 17. Najzesci su mi ove komentatori kao dzahac koji pozivaju ljude na njive po principu-kako nema posla a onolike njive, udobno sjedeci ispred laptopa:D
  Neka si ti nama letio avionom iz Eu, jes vidio kako je mala RS i Srbija iz aviona?
  Svela se vlast snsda na to da nisu oni losi jer je i sds isto to radio, nema sta, ako vam je sds reper onda sretno!

 18. Najzesci su mi ove komentatori kao dzahac koji pozivaju ljude na njive po principu-kako nema posla a onolike njive, udobno sjedeci ispred laptopa:D
  Neka si ti nama letio avionom iz Eu, jes vidio kako je mala RS i Srbija iz aviona?
  Svela se vlast snsda na to da nisu oni losi jer je i sds isto to radio, nema sta, ako vam je sds reper onda sretno!

 19. Najzesci su mi ove komentatori kao dzahac koji pozivaju ljude na njive po principu-kako nema posla a onolike njive, udobno sjedeci ispred laptopa:D
  Neka si ti nama letio avionom iz Eu, jes vidio kako je mala RS i Srbija iz aviona?
  Svela se vlast snsda na to da nisu oni losi jer je i sds isto to radio, nema sta, ako vam je sds reper onda sretno!

 20. buddha, 17.05.2011. 09:18:15
  Pa nebi ni tebi bilo lose da malo mrdnes.Ako se toliko gadis nekakvog rada u cemu je onda razlika izmedju tebe i Bastinca?Ima bolji auto od tebe?
  Jednog dana kad se ti budes kandidovao na izborima i eventualno dobijes skupstinu,ti ces promovisati ono cemu ste i ti i Bastinac skloni….neradu i neredu.
  Pa,Buda,opet mi objasni u cemu je razlika i zasto kritikujes svoje mane u drugoj osobi?

 21. buddha, 17.05.2011. 09:30:55
  Sta cu kad sam seljak i nisam navikao zivjeti o tudjem znoju i trosku.To je moj problem.
  I dalje mi nisi nista konkretno rekao,osim pukog gundjanja,gdje su rjesenja ili bar alternative?
  Sta treba da se desi da bi ti bio zadovoljniji?
  Hoces da ti dam 100 maraka,pa da potrosis tamo negdje u ariji,osmici,irish pub-u,klubu umjetnika ili mozda vise preferiras kafice pored samog Vrbasa,ljepsi su,imaju bolji vidik na smece sto se baca po obali.
  Ako vidis nekog da kupi smece,posalji i njemu jedno “ladno“ pivce,mozda je to jahac.

 22. zlizo, 17.05.2011. 09:40:56
  Onda ti je slaba veza.Ko kaze da sam iskljiciv?Samo odgovaram na iskljucive komentare.
  Ako zivite relativno dobro,zasto kukate?
  Ocjenjujem upravo na osnovu komentara pojedinaca,koji gledaju na stvari ocito iz subjektivnog ugla.
  Ta crno-bijela slika nas je na neki nacin i dovela do corsokaka.Licemjerje takodje.
  U bivsem sistemu su mnogi obicni ljudi krali sakom i kapom.
  Da sistem je truo ali sistem je bio i bice truo ali za razliku od sadasnjeg,onaj prosli je imao nesto vise novca pa je prikrivao sveopstu kradju.
  A ti “vrijedni ljudi“iz bivseg sistema su krali na vise nacina;Jedan je bio klasicni u vidu izvlacenja dobara iz firmi.Pitas covjeka prije;“odakle ti tako dobre kombinirke“(koje ima spakovane u prtljazniku tada stojadina).Odgovor;“iz firme“???
  Drugi nacin je bio malo perfidniji,kroz zloupotrebu socijalnog sistema,besomucnog koristenja bolovanja,da bi se“salila ploca na kuci“,slobodnih dana,pauza cim se dodje na posao itd.
  Eto,kad je malo ponestalo para,svi se latili pusaka,pa opet na ulice i sve ukrug.U isto vrijeme svi cekaju da im neki rodjak sa sela donese kajmak i jaja.Daj,molim te,lakse je kriviti nekog drugog za svoj neuspjeh.
  Ima kategorija,kojima svakako treba pomoci,medjutim,opet ljudi “sredjuju“ penzije,vjestacke invalidnine itd..Pricam o obicnim ljudima,svi bi u dzep nesto stavili krisom a ovamo licemjerno se kriju iza ovih feudalaca,koji se ionako nece promijeniti.Pa ti isti i glasaju za te vlastodrsce.Gdje lezi problem?

 23. @jahaču
  Karadžić je jedno zlo, i mi smo mu trebali suditi zbog „mi ratujemo lijevom rukom“, zbog katastrofalnih grešaka u vođenju rata, zbog bahatosti, samovolje,…, ali ovo su tri zla.
  Vrijednosti zbog kojih se i živi, ali i za koje se umire su:porodica, sloboda moga naroda i život dostojan čovjeku.
  Porodica mi je ,hvala Bogu zdrava, i ekonomski neovisna od mene.Sloboda moga naroda izvojevana, kao i stotinama godina unazad, u krvi, uvijek od istih gadova je tu. Ali, zbog nebrige , bahatosti, lakomosti i enormne pohlepe, nepromišljenih i bespotrebnih avantura, nepotizma, kriminala, oholosti, nesposobnosti….vlasti moj narod živi, bolje reći, neživi život bijednika i sirotana.A, to nije zaslužio.Nije li vrijeme da i ova vlast kaže: ok, đavolu bilo malo, imamo milijarde. od danas radimo za ljude od kojih smo do sada bezobrazno dobro živjeli,i o kje smo se do sada ogriješili, i to debelo i golemo.
  Pozdrav iz PD.pazi da ne ispadneš iz sedla.

 24. fascinantno…iskljuciv nisi iako dajes ocjene iskljucive. Neka nova skola? vjerovatno ti nije jasno ako se bavis poljoprivredom kakvi su tu problemi i sto su njive u korovu. mogao bi se zapitati, napraviti anketu po selima. Cast lijenim izuzecima.
  Vidim Kesić morao iz Vasingtona da poteze da vadi stvar. Haha. ludnica na djelu.:)

 25. prijedor, 17.05.2011. 10:40:26
  Pazim ja na svoje sedlo,jasem od Podgrmeca i Potkozarja komso moj u vlastitom sedlu,koje nisam ukrao i hvala bogu da je tako.Slobodarski duh,koji me nosi,sigurno se slaze sa tvojim stavovima.Da,treba ukazati argumentovano na bilo cije neodgovorno ponasanje,treba ukazati na sve probleme,koje muce danasnje drustvo i treba naci nacina za adekvatnu borbu protiv toga.Godinama ja gledam bubasvabe po opstinama,mjenjace dresova,jos od onog sistema.
  SDS,SNSD,PRC,MRC,dali se sta mijenja?Malo toga.Mozda i ide na gore kad se posmatraju neki aspekti.
  Ti komentari svakako stoje ali bez mijenjanja svijesti,nema mijenjanja ni drustva u cjelini.Narod,ko’ narod,uvijek se priklanja nekome ili necemu,krije se iza svega,voli gundjati,voli nabrajati(najcesce uprazno).
  Ja sam samo zelio da ukazem upravo na te slabosti,tu azdahu,koju svaki pojedinac nosi u sebi i protiv koje se treba suociti svaki covjek sam.Svaki covjek na kraju puta se zapita;sta sam ja ucinio,gdje sam napravio propust,dali samo mogao vise?Itd…
  Drustvo je onoliko zdravo,koliko su zdrave individue.
  Ja ne idem linijom manjeg otpora,linijom manjeg otpora idu pojedinci koji cijeli problem svedu na uobicajenu frazu tipa;“kriva je vlast“.Dabome da jeste ali kriv sam i ja,kriv je i onaj moj prvi komsija(ukoliko gleda zavidnim ocima neki moj rezultat).
  Nicija nije do zore,pa nije ni Dodikova.Ako ne valja,nece dugo,ako valja,potrajace jos.Sto se njega samog tice,ne vidim ni rezultate posebne ali je nesumnjivo da je vratio malo dostojanstva Srpskoj.Dali je gluma ili ne,pokazace vrijeme.
  Osim toga ako gledamo malo sire,situacija se malo mijenja,bar po pitanju spoljnje politike.Odnosi sa Rusijom se pomjeraju sa mrtve tacke,pa i sa tom Evropom.Doskora na nas niko nije ni obracao paznju.
  Mislim da mi po kozna koji put u istoriji trebamo slogu u prvom redu.U medjuvremenu,ljudi moraju(kao i dosad) uzdati se u se i u svoje kljuse.Smatram de se ne moze nista prekonoci promijeniti.Sta ce biti sutra,tesko je predvidjeti.Znam jedno.Kad sam poslednji put boravio u Hrvatskoj iznenadio sam se koliko su se sunovratili.
  Vjestacki se to i na kredu malo odrzava i malo ih cupa Dalmacija,medjutim generalno je katastrofa.
  Kad se sjetim 96,7,8, i tadasnje situacije(poredjenja radi),nikad nisam ocekivao takav razvoj dogadjaja.
  Kod nas su gradovi izgledali jadno i bijedno a tamo sam vidio sminku.Sad kad prodjem Prijedorskom glavnom ulicom,vidim promjenu a tamo usprotno,degradacija.
  Vidjecemo sta vrijeme nosi ali,malo vise rada,vjere i optimizma nikome ne skodi.

 26. Шта све нећеш овдје прочитати, чуј „вратио мало достојанства Српској..“ и поред очигледне чињенице да су све претходне власти од 2000 г. биле за метар поштеније од његове и џомбине! Букејлевићева га шије за два копља, гдје је онда било срозано то достојанство, ако га је додик враћао, уз бахато трошење до задње паре свега чега се докопао!?
  Трикови попут овог хокус-покус рефереднум не пале код самосвјесних људи и грађана, можда ме више интересује најављена „дјелимична“ приватизација електорпривреде него да ли ћемо имати референдум о референдуму?
  а тек о катастрофалној политици у здравству, школству, образовању, култури, ПИО, запошљавање, (не)брига о младим људима, антисоцијална политика, демографско назадовање,…безброј много важнијих ствари, а аналитичар кесић пословно ангажован да зброји жабе и бабе!
  Кад већ неки млатарају о њивама, можда ово све треба поново преорати па посијати, овако се више корова укоријенило него жита!

 27. rammstein, 17.05.2011. 11:48:39
  Ej Muhamede,opet brines o zdravlju Republike Srpske….
  Neka,neka,meni je drago da se kod vas to prati ali nemam sbage,nazalost da ti uzvratim brigom o vasih 150000 kantoan i ministarstava,pa svaki put kad se pocupate oko malo para krivac bude niko drugi nego Srpska.
  Kao,kod vas je nesto bolje?Cuo sam.
  Znam ja da su pojedinci bili od koristi vama,posto je BiH vec uveliko pocela gusiti i omalovazavati skupstinu RS,sve bezobzirnije je najavljivala rezolucije o genocidu i navodnoj agresiji na BiH a o “postenju“pojedinaca iz SDS-a,koji je ulazio cak i u koalicije sa SDA,pa tek “ekonomske profiterske veze“,ima tu mnogo stosta za pricu,pa naravno da su vam bili simpaticniji oni sa kojima ste trgovali citav rat.(Cast izuzecima).
  Sta ste se usrali,bojite se Srbi prodase i Elektroprivredu Rusima?Sta su vam Rusi toliko skrivili da mi je znati?

 28. Желио би дати једну констатацију, а уједно бити и визионар па предложити опкладу свим учесницима овог портала. Ако ова констатација не буде тачна нека ме сви новчано казне. Циљ: Желим да укажем на неправилности које се дешавају у нашем друштву. Тема:Конкурс за директора Народне библиотеке Котор Варош. По нашем граду се прича да је то завршена прича да ће наша заслужна грађанка Лариса Максимовић бити постављена на ту функцију. Иначе је педагог по струци и ту нија ни шта спорно да се кандидује али је спорно то што унапријед прича да ће већ бити постављена. Шта је спорно у тој причи? Спорно је што даље прича да добила обећање за то мјесто од начелника општине Котор Варош Недељка Кнежевића из разлога да би на њено мјесто замјеника директора дошла Борјана Вучановић која ради тренутно на мјесту наставника информатике у основној школи у Врбањцима. Каже да је разлог наглог унапређења то што је Борјана бивша цура градоначелника и уједно дугогодошња и актуелна љубавница ( и ако је градоначелник ожењен са докторицом стоматологије). Мени је ова прича невјероватна, али вриједи уложити коју маркицу да се оплемени капитал. Једна повољна информација за потенцијалне кладионичаре: Борјана је завршила вишу информатичку школу у Добоју. Датум ове понуде за опкладу је 17.05. 2011. Уплате се примају до коначно ѕавршеног прљавог посла! Поздрав свима који вјерују у ову сигурицу а онима који не вјерују нека уплате на квоту 1:1000.

Оставите одговор