Казнили сте полицајца за паркирање, а шта за вожњу без таблица?

МУП РС се хвали како је за погрешно паркирање идентификовао и казнио ЈЕДНОГ полицијског службеника и 9418 грађана. Фронтал.СРБ позива да идентификују и казне одговорне и подређеног им полицајца, који на службени паркинг паркира нерегистровано возило?

петак, 23 марта, 2018 / 21:24

Већ смо неколико пута објављивали фотографије испред зграде Посебног одјељења Републичког тужилаштва, гдје на непотребно резервисаних осам паркинг мјеста полицијски службеници изразито селективно примјењују своје овласти, али није стигло никакво писмо из МУП РС, гдје су нам рекли да су идентификовали одговорне. Или барем казнили прекршиоце закона.

Наиме, ПС за бјебједност лица и објеката, у сарадњи са Окружним судом у Бањој Луци (о чему ћемо писати у другом тексту), хараче посјетиоце и становнике Бање Луке, које селективно злостављају или кажњавају, уколико ненамјерно непрописно паркирају на "резервисани паркинг" неадекватно означен хоризонталном сигнализацијом. То се и види на фотографијама, гдје је јасно да на асвалту нема великих слова ПР, па је ноћу возачу готово немогуће да не погријеши.

Наравно, овакав третман тјерања са недовољно означеног паркинг мјеста или писања казне, изостаје у случају да је паркирано скупље возило, чији посједник би могао подерати прекршајну пријаву или се жалити на полицијског службеника тако да то надлежни чују. Дакако, и ако је полицајац. У низу фотографија које представљамо јавности и надлежнима, види се како полицајац напушта стражарску кућицу, иде према возилу, откључава га и сједа у видно нерегистрован аутомобил.

Фронтал.СРБ, осокољен саопштењима МУП која даље у тексту (након поднаслова) доносимо без измјена, исказује наду да ће надлежне службе МУП РС смоћи снаге да казне одговорне у овом случају. Као и у свим оним случајевима паркирања возила која не само да нису службена, као и већина паркираних на резервисаним паркинзима и зеленим површинама око "Специјалног тужилаштва", већ као што показујемо, јесу и без видљивих регистарских ознака. Таква возила, а без заустављања, кажњавања и искључивања из саобраћаја; не могу слободно паркирати и возити грађани – већ очигледно само полицијски службеници.

Уколико МУП РС заиста занима да нађе и казни одговорне, прекршај полицијског службеника се десио 08.03.2018. у 18:33, на видљивом мјесту. Казнити само једног полицајца, и то само зато јер је возило било службено, па се хвалити медијима, лицемјерно је понашање сваког ко је макар једном видио свакодневну ситуацију на паркинзима и тротоарима око УКЦ Бања Лука у насељу Паприковац.

Ко му је крив, кад је дошао службеним возилом

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске идентификовали су полицијског службеника Министарства који је службено возило паркирао на улаз у Универзитетско клинички центар Бањалука и уручили му прекршајни налог.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске овом приликом осуђује поступак полицијског службеника и позива грађане да и у наредном периоду пријављују кршење законских и под законских аката.

Министарство на овај начин остаје досљедно ставу да су полицијски службеници дужни не само да спороводе, већ и да поштују Закон, као и сви други грађани Републике Српске.

Кажњен један полицајац и 9418 грађана Српске

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у оквиру акције "Однос возач – пјешак", која је трајала од 05. до 09. марта, санкционисали укупно 7.799 возача и 1.619 пјешака.

Од укупног броја санкционисаних возача моторних возила, 5.978 је санкционисано због непоштовања обавезе према пјешацима, а 1.821 због непрописног паркирања на површинама намијењеним за кретање пјешака.

Од укупно 1.619 уручених прекршајних налога пјешацима, 61,9% односно 1.003 их је уручено због кориштења мобилног телефона или слушалица у оба уха за вријеме кретања коловозом, те због преласка пута мимо обиљежених пјешачких прелаза.

Због ступања на пјешачки прелаз за вријеме забране, односно преласка улице за вријеме црвеног свјетла за пјешаке, уручено је 189 прекршајних налога, док је због кретања по коловозу под дејством алкохола или опојних средстава санкционисано 15 пјешака.

Министарсто унутрашњих послова Републике Српске ће и у наредном периоду спроводити појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на однос возача и пјешака, те апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују законске и подзаконске прописе.5 КОМЕНТАРА

    1. могли су их онда одмах урадити у црвено-бијелом колориту, па да слика и порука буде потпунија и јаснија…,мислим и овако је, али,…

      ја сам звездаш!