Казна за Звезду због недоласка у Подгорицу, Човић пријети уништењем Аба лиге

Кошаркашки клуб Црвена звезда изгубио је од Будућности службеним резултатом 20:0 јер се екипа није појавила у Подгорици, али и кажњен од дисциплинског судије АБА лиге Саше Павличића Букића одузимањем бода и 20.000 евра, преносе Вијести.

недеља, 5 јануара, 2020 / 19:34

Како се наводи у извjештају дисциплинског судије, коначну одлуку донијеће Представништво АБА лиге јер је Звезда уложила приговор и објаснила да је недолазак у Црну Гору био оправдан из безбједносних разлога и напете ситуације у тој земљи.

Павличић Букић сматра да је таква казна адекватна почињеном прекршају, али и постоји могућност промjене одлуком Представништва АБА лиге и директора.

Кошаркаши Будућности појавили су се на паркету хале Морача 30. децембра у договореном термину за меч без гостију из Београда, а судија је после подбацивања лопте свирао крај, преноси Танјуг.

КК Црвена звезда је своје разлоге да не отпутује у Подгорицу и свега што је претходило тој одлуци, јасно навео на конференцији за медије у понедељак. Догађаји након тога само су донијели потврду исправности одлуке клуба да због више силе не отпутује у Подгорицу. Зато очекујемо хитно одлучивање Предсједништва АБА лиге овим поводом и одлуку од одигравању нове утакмице без икакве казне. Све остало – означиће крај АБА лиге – наводи се, између осталог, у саопштењу Црвене звезде, преноси Танјуг.

Звезда наглашава и да у одлуци дисциплинског судије постоје бројне контрадикторности, попут оне у којој се наводи да "према извјештају делегата, свим дописима и предсједнику АБА лиге Домагоју Чавловићу, лига није донијела никакву одлуку о одлагању утакмице”?

КК Црвена звезда је јасно и гласно навела у својим дописима, приговорима и допунама да није добила никакву одлуку АБА лиге да утакмица у Подгорици може да се одигра у предвиђеном термину дана 30. децембра 2019. године – поручују црвено-бели.