Категорички одбацујемо: МУП Српске демантовао Мектићеве изјаве

Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантује наводе министра безбједности Драгана Мектића, који се односи на рад МУП-а, изнијете у емисији "Пулс", а која је емитована на БН телевизији дана 24.05.2018. године.

субота, 26 маја, 2018 / 15:52
Наведене изјаве заснивају се на нетачним информацијама, које стварају неповјерење грађана у рад институција Републике Српске, што је најтежа посљедица оваквих и сличних изјава.
У вези са изјавом министра Мектића да припадници МУП-а треба енергичније да поступају у случају Драгичевић, подсјећамо министра Мектића да је на овом предмету директно ангажовано више десетина полицијских службеника више организационих јединица МУП-а, вјештаци различитих области из БиХ, Хрватске, Словеније и Србије, надлежно тужилаштво, те консултовани стручњаци ФБИ-а. Полицијски службеници су у оквиру овог предмета обавили више стотина криминалистичко-техничких, оперативних и истражних мјера и радњи у којима је обрађено преко 170 лица, о чему је достављен Извјештај надлежном Тужилаштву.
У конкретном случају, Министарство је јавности омогућило увид у цјелокупан поступак, и то излагањем министра у Народној скупштини, али и у оквиру поступка пред Анкетним одбором који је у току. Изјава министра Мектића да је могуће да је неко из МУП-а умијешан у случај Драгичевић је, како и он сам наводи, заснована на непровјереним, односно "свакаквим информацијама и индицијама".
Ове изјаве су тенденциозне и штете институцијама Републике Српске. Такође, информацију да припадници МУП-а Републике Српске раде у ноћним клубовима и да се баве недозвољеним прометом наркотичких средстава, категорички одбацујемо.