Катастрофичарима – нема апокалипсе!

Апокалипсе, коју су најављивали многи катастрофичари, неће бити – комета "Јеленина" се распала, а судбинску улогу одиграла је близина Сунца. Руски научник Леонид Јеленин, који је пронашао ову комету, наводи да је 16. октобра "Јеленина" требало да се приближи Земљи на минимално растојање од 0,23 астрономске јединице (34,9 милиона километара). Та околност је и створила […]

среда, октобар 12, 2011 / 12:54

Апокалипсе, коју су најављивали многи катастрофичари, неће бити – комета "Јеленина" се распала, а судбинску улогу одиграла је близина Сунца.

Руски научник Леонид Јеленин, који је пронашао ову комету, наводи да је 16. октобра "Јеленина" требало да се приближи Земљи на минимално растојање од 0,23 астрономске јединице (34,9 милиона километара). Та околност је и створила апокалиптичну грозницу.

Најављивано је да ће се, тобоже, 2012. године на нашој планети десити глобална катастрофа. А аргентински астроном Серхио Тоскано пријетио је свијету доласком ванземаљаца, сматрајући да је комета, у ствари, космички брод дошљака, а не небеско тијело.

Такве идеје Леонид Јеленин, који је открио комету 2010. године, назива глупостима и драго му је што се сва та антинаучна бука коначно завршила.

Јасно је већ сада да то није космички брод. Чак су и многи људи који су се забављали НЛО идејама схватили да се комета распала и да су научници били у праву. Она није донијела никакву катастрофу. Полови Земље се нису промијенили, она није пала на Земљу. На њој нису долетјели ванземаљци.

Нешто слично, истиче Леонид Јеленин, већ се десило 1997. године, када је свијет очекивао долазак космичких бродова који су наводно летјели иза комете Хејла-Бопа. Али то небеско тијело је успјешно заобишло Земљу без икаквих посљедица по човјечанство.

Мада, према ријечима научника, када би се комета "Јеленина" сударила са Земљом – катастрофа би била неизбјежна.

Али, орбита ове комете била је добро позната астрономима, и сви су знали да ће она проћи на расторајању од скоро 35 милиона километара од наше планете, што је 90 пута више од растојања између Земље и Мјесеца.

Послије проласка тачке орбите најближе Сунцу, комета се није појавила на снимцима космичке соларне опсерваторије СОНО. А још раније љубитељи астрономије из Аустралије фиксирали су нагли пад њеног сјаја.

Ови догађаји су навели стручњаке да говоре о њеној погибији. Очигледно, судбинску улогу по небеску гошћу одиграла је близина Сунца.Оставите одговор