Касиповић водио Џомбића код студената

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и министар просвјете и културе Антон Касиповић разговарали су, данас, у Бањој Луци, са представницима Уније студената Републике Српске о унапређењу квалитета пружања услуга студентског стандарда. Премијер Џомбић је рекао да ће Влада Републике Српске размотрити могућности да ријеши питање дуга који Студентски дом „Никола Тесла“ у Бањој Луци […]

среда, март 9, 2011 / 20:30

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и министар просвјете и културе Антон Касиповић разговарали су, данас, у Бањој Луци, са представницима Уније студената Републике Српске о унапређењу квалитета пружања услуга студентског стандарда.

Премијер Џомбић је рекао да ће Влада Републике Српске размотрити могућности да ријеши питање дуга који Студентски дом „Никола Тесла“ у Бањој Луци има према добављачима. Такође, премијер је изјавио да ће Влада Републике Српске, са 70.000 КМ, подржати реконструкцију читаонице у Студентском дому „Никола Тесла“.

Премијер је нагласио да ће Влада Републике Српске учинити све да се обезбједе средства за изградњу четвртог павиљона у Бањој Луци и да се ријеши питање смјештајног капацитета студената у Палама, Лукавици и Фочи.

Предсједник Владе Александар Џомбић рекао је и да ће Влада подржати одржавање Сајма Високог образовања који ће се одржати у новембру ове године.

Студенти су упознали премијера са закључцима састанка са представницима Комисије за ревизију статуса приватних универзитета и дали пуну подршку оснивању Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *