Карл Билт непожељан у Шри Ланци!

КОЛОМБО – Шри Ланка је данас саопштила да је одбила да изда визу шефу шведске дипломатије, Карлу Билту, који је ове седмице требало да допутује у хуманитарну мисију у ову ратом захваћену земљу. Званичник Министарства спољних послова Шри Ланке, рекао је да Влада не жели да Билт учествује у мисији заједно са својим британским и […]

уторак, 28 априла, 2009 / 11:15

КОЛОМБО – Шри Ланка је данас саопштила да је одбила да изда визу шефу шведске дипломатије, Карлу Билту, који је ове седмице требало да допутује у хуманитарну мисију у ову ратом захваћену земљу.

Званичник Министарства спољних послова Шри Ланке, рекао је да Влада не жели да Билт учествује у мисији заједно са својим британским и француским колегама, Дејвидом Милибандом и Бернаром Кушнером.

Званичник је рекао да ће Милибанд и Кушнер допутовати у посјету сутра, како је и планирано.

Њихова мисија услиједиће у вријеме када расте међународни притисак на Шри Ланку да омогући хуманитарним организацијама приступ у зону сукоба између владиних снага и побуњеника из групе Тамилски тигрови.

Шведска је опозвала свог амбасадора у Коломбу, а Билт је оцијенио да је понашање власти Шри Ланке "веома чудно", јер није обавијештен због чега није добио визу.

УН, које нису добиле безбједан приступ у ову област упркос посјети шефа хуманитарних операција свјетске организације Џона Холмса, наводе да је 50 000 цивила блокирано у зони сукоба и да им је потребна хитна помоћ.Оставите одговор