Караџић: Рано за регионалну лигу

Предсjедник ФСС Томислав Караџић демантовао је писање хрватског „Глобуса“ да ће од 2015. године почети регионална фудбалска лига. Дарко Худолист открио је да су челници националних савеза земаља из бивше Југославије, те Мађарске и Бугарске договорили све на састанку у Будви средином септембра. "У Будви није било сувише приче око Балканске лиге, о томе смо […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 10:29

Предсjедник ФСС Томислав Караџић демантовао је писање хрватског „Глобуса“ да ће од 2015. године почети регионална фудбалска лига.

Дарко Худолист открио је да су челници националних савеза земаља из бивше Југославије, те Мађарске и Бугарске договорили све на састанку у Будви средином септембра.

"У Будви није било сувише приче око Балканске лиге, о томе смо разговарали на Кипру пре годину. Чини ми се да у следећих годину или две неће бити ништа. Прецизније сигурно ништа до 2015. године", јасан је Караџић.

"УЕФА је формирала радну група да провери одређене амбиције Мишела Платинија и оно што је ФСС занимало, да ли има места и начина да се организује та лига", додао је Караџић.

Лигу би наводно чинило 16 клубова, али предсjедник ФСС није могао да прецизира какав би био систем такмичења. Приоритет имају друге ствари.

"Има различитих модалитета, да ли лигашко или Куп такмичење. Да из тог такмичења већи број клубова директно иде у европска такмичења. Оно што је битно је да на Балканском простору нестану нереди на стадионима. Тек тада ће бити прилика да се озбиљно разговара око Балканске лиге. Интерес за те мечеве би сигурно био већи и клубови би дошли у бољу материјалну позицију и има смисла о таквом такмичењу размишљати. Ипак, засада ми се чини да је мало прерано", истакао је Караџић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *