Караџић: Ћераћемо се још са Антићем

Први човјек Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио је да би спор са Радомиром Антићем могао из Швајцарске ускоро да се пресели пред суд у Србији. Антић је прошлог септембра отпуштен са мјеста селектора Србије, због чега је правду потражио на Суду за арбитражу у спорту, гдје је и добио спор, да би ФСС потом […]

понедељак, 21 новембра, 2011 / 15:51

Први човјек Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио је да би спор са Радомиром Антићем могао из Швајцарске ускоро да се пресели пред суд у Србији.

Антић је прошлог септембра отпуштен са мјеста селектора Србије, због чега је правду потражио на Суду за арбитражу у спорту, гдје је и добио спор, да би ФСС потом поднио тужбу против њега пред домаћим судом.

“И даље смо у спору са Антићем који је заобишао многе истанце и ишао директно на суд у Лозани. Ми смо се, наравно, жалили швајцарском суду мада смо свјесни да он у 80 одсто случајева потврђује одлуку ТАС. Међутим, нас охрабрује што је ФИФА одустала од реализације одлуке на штету ФСС. Увјерени смо да ће посљедњу ријеч ипак дати српско правосуђе”, нагласио је Караџић, “Антић је српски држављанин, бар се тако представља, па је нормално да крајња истанца буде у Србији. Ако одлука швајцарског суда буде на нашу штету, онда би наши судови требало и да изврше реализацију, а тада ћемо се њима и обратити. Ништа није готово”.

Караџић је најавио и још неке тужбе против бившег селектора и поставио још нека питања.

“Ни ми не сједимо скрштених руку и сигурно ћемо против Антића покренути неке друге спорове. Чудно је да Антић, не рачунајући селекторавање у Србији, десет година не ради и не може да се запосли. Ваљда због тога једини извор прихода тражи у домовини”, истакао је Караџић.

Антић је у септембру прошле године смијењен са мјеста селектора, а годину дана касније Суд у Лозани донио је одлуку да је ФСС дужан да му исплати више од два милиона евра. Владајуће тијело српског фудбала одмах потом је поднијело тужбу против Антића пред домаћим судом јер је кршио маркетиншке уговоре Савеза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *