Капетан Кука код Глухаковића о промоцији туризма Српске

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима компаније "Томас Кук", најстарије и једне од водећих туристичких компанија у свијету.

уторак, 30 јануара, 2018 / 12:09

Разговарано је о могућностима за додатно промовисање Републике Српске на свјетском туристичком тржишту, за шта је исказан интерес компаније која има своје пословнице широм свијета и која сваке године биљежи преко 19 милиона корисника туристичких услуга.

Представници компаније су након вишедневних посјета дестинацијама у Републици Српској, гдје су, између осталог, обишли Јахорину, Вишеград, Бањалуку и Сутјеску, изразили одушевљење због огромних потенцијала које Република Српска има. Према њихових ријечима, поред невјероватних природних разноликости које су видјели, културног насљеђа које су упознали, имали су прилику и да доживе традиционалне обичаје који се генерацијама баштине у поткозарском крају.

Министар Глухаковић изразио је спремност за будућу сарадњу и потенцијалне моделе представљања дестинација Републике Српске на међународном нивоу од стране познате компаније. "Будући да је компанија "Томас Кук" остварила сарадњу са земљама из окружења када је ријеч о успјешној промоцији и креирању позитивног туристичког имиџа земаља, сигурни смо да и Република Српска може да има користи од овакве сарадње", рекао је министар Глухаковић. Он се захвалио и Туристичкој агенцији "Унис турс" из Бањалуке која је предузела активности око координације посјете представника компаније "Томас Кук" Републици Српској како би се остварио успјешан контакт између компаније и потенцијалних сарадника у Српској.

На састанку је потврђено да је у мају ове године планиран поновни долазак представника компаније када би обишли и друге дестинације које до сада нису имали прилику да посјете.Оставите одговор