Као у филму: Имигранти живјели испод Москве

МОСКВА – У Москви је откривено 150 илегалних имиграната из средње Азије који су живјели годину дана у склоништу под земљом, испод фабрике за производњу игала за шивење, јавила је руска новинска агенција Интерфакс. У полицијској рацији у подземном бункеру прошле недеље откривено је око 150 илегалних имиграната који су спавали у креветима на спрат […]

петак, април 15, 2011 / 19:59

МОСКВА – У Москви је откривено 150 илегалних имиграната из средње Азије који су живјели годину дана у склоништу под земљом, испод фабрике за производњу игала за шивење, јавила је руска новинска агенција Интерфакс.

У полицијској рацији у подземном бункеру прошле недеље откривено је око 150 илегалних имиграната који су спавали у креветима на спрат и нису напуштали фабрички круг готово годину дана, рекао је портпарол руске канцеларије за миграције.

У подземном граду живјели су имигранти углавном из Киргистана, Узбекистана и Таџикистана. У просторијама склоништа илегалци су имали спаваће собе, купатила, просторије за молитву и продавнице.

Фабрика "Мостохлегмаш" у Москви производи игле и друге потрепштине за текстилну индустрију. Нејасно је да ли је фабрика директно ангажовала имигранте који су живјели испод главне фабричке хале, напомиње француска агенција.

Руски медији наводе да ће већина имиграната бити депортована, а против неких од њих биће покренута истрага, јер се сумњиче за злочине извршене у Москви. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *