Као некад Залужани: И Сремци хоће стазу за Формулу 1

Постоји велика шанса да се у Руми изгради аутодром – прва стаза по стандардима Формуле 1 и да на тај начин аутомобилизам коначно у Србији добије своје двориште. Дејан Чоловић, предсједник Спортског ауто и картинг савеза Србије, објашњава да је Рума уз Коридор 10, што јој доноси добре оцјене и предности у односу на друге […]

четвртак, фебруар 26, 2015 / 09:35

Постоји велика шанса да се у Руми изгради аутодром – прва стаза по стандардима Формуле 1 и да на тај начин аутомобилизам коначно у Србији добије своје двориште.

Дејан Чоловић, предсједник Спортског ауто и картинг савеза Србије, објашњава да је Рума уз Коридор 10, што јој доноси добре оцјене и предности у односу на друге градове у Србији.

“Тимови су се с могућношћу општине Рума упознали тек јуче, а да ли ће то бити Београд, Ниш, Баточина, Рума или неки други град, тек ћемо знати”, рекао је Чоловић. “Имамо добре инвеститоре, заинтересоване за два аутодрома у Србији. Циљ је да људи вежбају на терену, а не на улици. Повећава се безбедност у саобраћају у целој земљи”.

У наредна два мјесеца биће познат одговор на питање који ће од неколико градова у Србији добити аутодром, а Рума не само да има вољу да управо она буде једна од њих већ, по оцјени представника Ауто и картинг савеза, има и добре карактеристике.

Предсједник општине Рума Слађан Манчић оцјењује да за тако јединствену инвестицију у региону треба између 150 и 200 хектара земљишта.

Бања Лука прави стазу за Формулу 1 и Мото ГП?

“За тако амбициозан план најпре је потребно упутити писмо о намерама на адресу општине Рума, као и идејни пројекат, за шта ће се побринути стручњаци Спортског ауто и картинг савеза Србије”, истакао је Манчић.

“Када добију технички опис те идеје у писаној форми, представници румске општине одлучиваће о даљој реализацији изградње аутодрома”.

Први човјек општине истиче да је то јединствена прилика да се Рума спортски и туристички покаже и прикаже ван својих граница.

“То би био мамац за спортске заљубљенике, али би се упослили и ресторани и хотели, као и аутомобилски занати. О тачној локацији ће се тек разговарати, уз ангажовање Дирекције за имовину. Људи из Картинг-савеза би се побринули за инвестиције, а ми као локална самоуправа препознајемо интерес и борићемо се да то буде код нас”, закључио је Манчић.Оставите одговор