08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум

Као искориштен Курти: Непослух САД кажњен са свега 51 дан живота његове владе

Скупштина нарко-НАТО државуљка формираног агресијом на простору јужне покрајине Србије изгласала је синоћ неповјерење Влади Аљбина Куртија. За гласала 82 посланика, док су 32 била против. Влада му је, трајала 51 дан.

четвртак, 26 марта, 2020 / 09:11

Захтјев за изгласавање неповјерења је покренуо Демократски савез Косова*, који је био коалициони партнер у Влади.

ДСК је тражио смјену Владе због два питања: неукидања таксе од сто одсто на робу из Србије и БиХ, без увођења „реципроцитета“ и с тим повезаног наводног рушења односа са Сједињеним Америчким Државама, као и због смјењивања Агима Вељиуа с положаја министра унутрашњих послова и јавне управе.

Куртијева мјењачница

Сада бивши премијер Курти, који се прославио бацањима сузавца у приштински парламент и слоганом „Нема преговора“ (Jo negociata) који се види на нашој насловној фотографији, у расправи прије гласања је оцијенио како је прави разлог смјене Владе „готов споразум Косова* и Србије о размјени територија“.

„За ту предсједничку трговину захтјев је пад Владе. Предсједничка трговина с Владом коју ја водим је немогућа. Покушао је (Хашим Тачи) да прогласи ванредно стање, зашто га није прогласио? Отишао је у Бијелу кућу да постигне споразум, зашто га није спровео?“, казао је Курти.

„Са мном као премијером и са овом владом се не може прогласити ванредно стање док се не створи ванредно стање и нема споразума ни у Бијелој, нити Зеленој или Црвеној кући о размјени територија Косова* и Србије. Зато је потребно смијенити ову владу, да мене уклоне да би се отворио пут проглашавању ванредног стања и истовремено тој предсједничкој трговини с размјеном територија“, рекао је Курти.

Он је поручио да је више него икад убијеђен да постоји готов споразум са Србијом и да му је то индиректно потврдио и сам Тачи.Оставите одговор