Као искориштен Курти: Непослух САД кажњен са свега 51 дан живота његове владе

Скупштина нарко-НАТО државуљка формираног агресијом на простору јужне покрајине Србије изгласала је синоћ неповјерење Влади Аљбина Куртија. За гласала 82 посланика, док су 32 била против. Влада му је, трајала 51 дан.

четвртак, 26 марта, 2020 / 09:11

Захтјев за изгласавање неповјерења је покренуо Демократски савез Косова*, који је био коалициони партнер у Влади.

ДСК је тражио смјену Владе због два питања: неукидања таксе од сто одсто на робу из Србије и БиХ, без увођења "реципроцитета" и с тим повезаног наводног рушења односа са Сједињеним Америчким Државама, као и због смјењивања Агима Вељиуа с положаја министра унутрашњих послова и јавне управе.

Куртијева мјењачница

Сада бивши премијер Курти, који се прославио бацањима сузавца у приштински парламент и слоганом "Нема преговора" (Jo negociata) који се види на нашој насловној фотографији, у расправи прије гласања је оцијенио како је прави разлог смјене Владе "готов споразум Косова* и Србије о размјени територија".

"За ту предсједничку трговину захтјев је пад Владе. Предсједничка трговина с Владом коју ја водим је немогућа. Покушао је (Хашим Тачи) да прогласи ванредно стање, зашто га није прогласио? Отишао је у Бијелу кућу да постигне споразум, зашто га није спровео?", казао је Курти.

"Са мном као премијером и са овом владом се не може прогласити ванредно стање док се не створи ванредно стање и нема споразума ни у Бијелој, нити Зеленој или Црвеној кући о размјени територија Косова* и Србије. Зато је потребно смијенити ову владу, да мене уклоне да би се отворио пут проглашавању ванредног стања и истовремено тој предсједничкој трговини с размјеном територија", рекао је Курти.

Он је поручио да је више него икад убијеђен да постоји готов споразум са Србијом и да му је то индиректно потврдио и сам Тачи.