Као и за прошле опште изборе: У вријеме ћутње долази Иринеј

Његова светост патријарх српски Иринеј и Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем освештаће данас Храм Светих равноапостолних Константина и Јелене у селу Мрчевци, општина Лакташи.

субота, октобар 6, 2018 / 08:22

Почетак освештања храма, које ће бити обављено на празник Зачећа Светог Јована Крститеља, планиран је за 8.30 часова, саопштено је на сајту Српске православне цркве.

У саопштењу се наводи да се међу онима који су посебно помогли изградњу храма истиче /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик, као и /посланик у Народној скупштини Српске/ Драгољуб Давидовић.

Храм је подигнут у спомен свим мјештанима села Мрчевци који су невино пострадали 1942. године, управо 6. октобра, када су усташки злочинци Независне Државе Хрватске извршили стравичан покољ у селу и убили 126 сељака, односно свакога ко се тог дана затекао у селу.

Храм је од изузетног значаја за цијело Лијевче поље и страдални српски народ тог краја.

Данас у селу Мрчевци живи око 650 становника који су сложно са својим пријатељима, током претходних осам година, финансирали изградњу велељепног храма.5 КОМЕНТАРА

 1. Распамећивање нације!
  Хоће ли бити директан пренос на РТРС?
  Нема опуштања, ко бункер им стоји олтар.

 2. Слуга Јернеј , Бакоња фра Брне и остали живописни ликови из школске лектире помажу „славују из Мрчеваца“. Да не заборавим ни остале уважене званице које су побјегле Нушићу.

 3. Да парафразирам и прилагодим оно што Мемо рече за ФахрА: Његова профаност Иринеј својим судбоносним доласком у Лакташе потврђује Додика као крстоносног, правовјерног српског владара, потпомогнутог божанским духом и провиђењем… Мало ли је?

 4. Koje od zadnjih 5 zapovijesti je ispostovao njegov domacin u Laktasima ???
  1. Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене.
  2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.
  3. Не узимај узалуд имена Господа Бога свог.
  4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и обави све послове своје, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.
  5. Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
  6. Не убиј.
  7. Не чини прељубе.
  8. Не укради.
  9. Не сведочи лажно на ближњега свога.
  10. Не пожели ништа што је туђе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *