Кандидат Здраве Србије: Сјећате се штрајкача глађу, којем су Двери и СНС украли фору?

Здрава и Боља Србија се залажу да се српској дијаспори обезбеде повољни услови да инвестирају у српску привреду, посебно у пољопривреду и село, да електронски гласају, и да имају загарантован минимални број посланичких места у Народној скупштини Србије – изјавио је Миладин Шеварлић, кандидат за посланика коалиције "Здрава Србија – Боља Србија".

петак, 12 јуна, 2020 / 07:04

Осим економских повластица које држава треба да омогући наши сународницима у дијаспори и региону који желе да инвестирају у своју матичну земљу, неопходно је да се по хитном поступку измене постојећи изборни закони, односно Закон о избору председника Републике и Закон о избору народних посланика, како би држављани Србије који живе у иностранству могли да стекну активно бирачко право, да могу да бирају и да буду бирани – истиче Шеварлић.

На тај начин ћемо показати да је Србија одговорна држава која брине о својим држављанима у дијаспори и региону, али и да су равноправни са осталим грађанима Србије, што ће се остварити додељивањем српског држављанства свима онима који га тренутно немају, а желе, обезбеђивањем активног брачког права и уласком у Парламент, где ће српска дијаспора моћи да учествује у доношењу важних националних, политичких и економских одлука за државу Србију – закључује Шеварлић.

Бонус Фронтал.РС за Здраву Србију: Радмила Смиљанић унапређује здравствени систем

Здрава и Боља Србија бориће се за унапређење здравственог система у нашој земљи, набавку савремене опреме, повећање плата здравственим радницима,  као и за образовање и стално усавршавање младих кадрова, како би грађани Србије имали бољу здравствену услугу – изјавила је др Радмила Смиљанић, кандидат за посланика коалиције "Здрава Србија – Боља Србија".

Никада нећемо дозволити да медицински стручњаци напуштају Србију и одлазе у иностранство због лоше материјалне ситуације, или да се студенти медицине по окончању студија не врате у своја родна места у унутрашњости наше земље – истиче др Радмила Смиљанић, наводећи пример града Ужица, у који се само пет одсто студената по завршетку факултета одлучи да живи и ради у овом граду.

Од првог дана епидемије вирусом корона у Србији, здравствени радници су били носиоци борбе против заразе, зато у случају новог таласа епидемије, морамо да се на време припремимо, обезбедимо адекватне услове свим заполсенима у здравству, и осигурамо довољно медицинске опреме и материјала – закључила је др Радмила Смиљанић.1 КОМЕНТАР

 1. Наравно да на овим супер нерановправним-нерегуларним изборима у Србији моју и подшку ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ имају наши партнери ЗЕЛЕНА СТРАНКА, једина аутохтона зелена партија у Србији (нажалост, све остале су сателити).

  Исто тако гајим велике симпатије према ЗДРАВОЈ СРБИЈИ, поштујем Стаматовића, човјек има СТАВ, да не говорим како поштујем професора-деду Шеварлића.

  Да је Србија послушала њега прије 20 година, данас би извозила најмање 5-10 милијарди евра хране, а сви грађани Србије би јели здраву храну и пили домаћа здрава пића, све то би било у домаћој режији, какви агрокори и курци?

  Морам ту да додам и поштовање према ДСС- коалиција Метла, најбољу кампању имају.

  На крају, а требало је на почетку, све због мог познатог става да је парламентарна Монархија најбоље друштвено уређење на свијету, сходно томе желим успјех покрету за Монархију, или већ како се зову, али не оном Драшковићевом, него овим новим што имају одличан спот са МЕГА Матијом Бећковићем и глумцем Танасијем Узуновићем (Драгчетовим оцем у Ссерији МОЈ РОЂАК СА СЕЛА, (јединој српској серији за коју ја знам да истовремено на писмен начин афирмише српски патриотизам, српски народ и српско село), наравно снимљеној за вријеме јединог српског државника после другог свјетског рата, проф.др. Војислава Коштунице.

  Морам још да кажем како је штета што се морају оснивати партије које учествују на изборима, све да би се успоставила Монархија.

  Да је среће, колико сви серу и србују, све би парламентарне партије у Србији имале у програму предвиђено отварање архива и лустрацију, те после тога референдум о државном уређењу.

  После прегледаних архива и сазнања шта су нам урадили некадашњи црвени, те ко су данас жути,ко црвени, а ко жути радикали, онда организовати референдум за Монархију, или Републику.

  Ја сам сигуран да би 2/3 већином била изгласана Монархија.

  На крају да додам ријечи Матијине из спота, каже:

  „Краљ не краде, он спречава владу да не краде од народа“

  У мом слободном преводу, кад би краљ као врховни командант војске и КОРТЕКТИВ ВЛАСТИ пустао да изабрана влада и министри краду од народа, сто пута мање него што то данас раде у Србији, знао би да са тиме пресуђује себи и својој дјеци, односно, да он неће више бити краљ, нити ће његов син наслиједити круну.

  Видите, Монархија је рјешење проблема лопова у влади, рјешење просто као пасуљ, краља Срби у Србији већ имају, лично ми не би сметао било који начин да се Монархија успостави, све да се спаси Србија.

  Исто то могу урадити Срби у Црној Гори и заведени милови хрнохорци, све ако из иностранства на пријесто у Цетиње врате њиховог краља Николу и тиме уклоне сотону са власти, те се врате вјери прађедовској, свом Његошу и нашем Василију Острошком, част му и милост.

  Замислите да Хрватска има ту традицију, запитајте се да ли би већ три деценије били Монархија, или би три деценије после“ независности“ тражили свој индентитет, односно, да ли би данас Хрватска била подијељена између умјерених и нормалних Хрвата и других народа који тамо живе, са једне стране, те сљедбеника Павелића и злогласне усташке НДХ, са друге?