Канцелар Нехамер и зима: Не треба користити Сјеверни ток 2 као притисак на Русију

"Сјеверни ток два" је европски пројекат и не треба га користити као средство за вршење притиска на Русију због ситуације у Украјини, изјавио је аустријски канцелар Карл Нехамер.

уторак, 14 децембра, 2021 / 12:27

Он је у интервјуу за њемачки лист "Велт" рекао да не сматра да је неопходно повезивање покретања "Сјеверног тока два" са поступцима Русије у Украјини. Према његовим ријечима, таквим повезивањем ЕУ може само да нашкоди себи, јер "Сјеверни ток два" није само у интересу Русије, већ ће и Њемачка и Аустрија такође имати користи од тога, заједно са другим чланицама Уније.

"‘Сјеверни ток два’ је европски пројекат који не треба користити као средство за вршење притиска на Москву", истакао је Нехамер.

На питање да ли ће Влада Аустрије наставити да подржава пројекат руског гасовода, Нехамер је одговорио потврдно и нагласио да очекује да се гасовод почне користити ускоро, као што је и планирано.

Нехамер је нагласио да насиље не треба да буде средство које користе политичари и да потенцијално кршење међународног права може да има своје посљедице.

"С тога је неопходно сачувати интересе Украјине као транзитне земље", додао је аустријски канцелар.Оставите одговор