Камерон тврди да није шуровао са Мардоком

Британски премијер Дејвид Камерон одбацио је данас наводе да је његова партија склапала тајне споразуме са медијском империјом Руперта Мардока, сведочећи пред комисијом о афери прислушкивања, која је прошлог јула уздрмала Британију. „Идеја о скривеним споразумима је бесмислена”, изјавио је британски премијер одговарајући на оптужбе да је његова Конзервативна партија склапала тајне договоре са Мардоковом […]

четвртак, 14 јуна, 2012 / 17:49

Британски премијер Дејвид Камерон одбацио је данас наводе да је његова партија склапала тајне споразуме са медијском империјом Руперта Мардока, сведочећи пред комисијом о афери прислушкивања, која је прошлог јула уздрмала Британију.

„Идеја о скривеним споразумима је бесмислена”, изјавио је британски премијер одговарајући на оптужбе да је његова Конзервативна партија склапала тајне договоре са Мардоковом империјом како би у медијима била боље представљена, јавила је агенција Франс прес.

Камерон је, међутим, примjетио да су британски политичари постали сувише блиски са новинарима и додао да би тај однос требало регулисати одређеним прописима.