Камерон позвао Израел да не напада Иран

Британски премијер Дејвид Камерон позвао је израелске власти да не покрећу војни напад на Иран због нуклеарног програма те земље и рекао да је потребно вријеме да санкције уведене Техерану почну да показују резултате. Камерон је рекао да би војни напад на циљеве у Ирану служио само да изазове ирански народ наклоњен режиму да протестује, […]

уторак, октобар 16, 2012 / 08:26

Британски премијер Дејвид Камерон позвао је израелске власти да не покрећу војни напад на Иран због нуклеарног програма те земље и рекао да је потребно вријеме да санкције уведене Техерану почну да показују резултате.

Камерон је рекао да би војни напад на циљеве у Ирану служио само да изазове ирански народ наклоњен режиму да протестује, у тренутку када санкције тек треба да почну да дјелују.

Британски премијер је, такође, упозорио Иранце да, уколико не одустану од обогаћивања уранијума, „ништа неће бити искључено”, пренио је АФП.

Камерон је покушао и да побије тврдње да је стратегија увођења санкција Ирану „жестоко омашила”, рекавши да је она заправо помогла успоравање развоја нуклеарног програма и умањила извоз иранске нафте за 45 одсто.

„Оно што је најбитније је да има назнака да је ирански народ почео да преиспитује стратегију режима, а има и прорежимских група које се противе потезима власти”, оцијенио је Камерон.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *