Камерон: Нисам склапао тајне споразуме са Мардоком

Британски премијер Дејвид Камерон саопштио је данас да није склапао никакве тајне споразуме са медијским магнатом и председником "Њуз корпа” Рупертом Мардоком, чија је компанија под истрагом због прислушкивања јавних личности. Британска влада је под притиском због повезаности са Мардоковом корпорацијом од када су он и његов син Џејмс под заклетвом изнели доказе о томе […]

недеља, 29 априла, 2012 / 14:23

Британски премијер Дејвид Камерон саопштио је данас да није склапао никакве тајне споразуме са медијским магнатом и председником "Њуз корпа” Рупертом Мардоком, чија је компанија под истрагом због прислушкивања јавних личности.

Британска влада је под притиском због повезаности са Мардоковом корпорацијом од када су он и његов син Џејмс под заклетвом изнели доказе о томе пред британском истражном комисијом, подсећа АФП.

Камерон је отворено признао да се додворавао власницима медија како би изнео своје политичке ставове и да је веза између штампе и политичара постала сувише блиска.

Међутим, британски премијер тврди да није било никаквог договора да ће, у замену за подршку новина његовој Конзервативној партији, он помоћи Мардокове пословне интересе међу којима и његов покушај да добије потпуну контролу над телевизијским гигантом БСкајБ.

„Ја не мјењам своје понашање да бих се допао овом или оном власнику медија. Ја не радим на тај начин и то ћу рећи и под заклетвом. Било би потпуно погрешно да је дошло до било какве врсте договора и то се није ни десило”, рекао је Камерон телевизији Би-Би-Си.