Камерон: Ако не буде обећаног референдума поднијећу оставку

Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је да ће поднијети оставку уколико не буде у могућности да испуни обећање о одржавању референдума о чланству Британије у ЕУ до 2017. године. Камерон је ово изјавио током синоћње конференције са присталицама своје Конзервативне странке, реагујући на сумње међу гласачима да његова партија није одлучна да преговара о односима […]

уторак, 29 априла, 2014 / 13:28

Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је да ће поднијети оставку уколико не буде у могућности да испуни обећање о одржавању референдума о чланству Британије у ЕУ до 2017. године.

Камерон је ово изјавио током синоћње конференције са присталицама своје Конзервативне странке, реагујући на сумње међу гласачима да његова партија није одлучна да преговара о односима Британије и ЕУ.

Британска Странка за независност, која је антиевропски оријентисана, могла би да нанесе озбиљан ударац конзервативцима на предстојећим изборима за Европски парламент.

"То није нешто чиме бих трговао или од чега бих одустао. Нећу бише бити премијер ако не могу апсолутно гарантовати да ће бити одржан референдум о останку или иступању", рекао је Камерон.

Конзервативци тренутно у анкетама заостају за лабуристима за око четири процента.

Лабуристи се такође залажу за реформу ЕУ, али напомињу да би одржали референдум само уколико дође до значајног преноса овлаштења између Британије и ЕУ, што не очекују прије 2020. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Ajde da vidimo kako izgleda politička priča o referendumu. Evo i stava vlasti, evo i opozicije. Isto kao kod nas i u Škockoj.B-)

  2. @aleks
    oni su to uradili po onoj „najbolje iz oba svijeta“. To su najbolje pokazali kada su odbili da uvedu bilo kakva ograničenja na bankarsko tržište. Uopšte, taj referendum bi pomogao Evropi, a čini se da ovakva Evropa sa balkansko-istočnim kvazi državama nikome ne treba.;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *