Камења темељаца никад доста: Куста и Миле полажу у Вишеграду

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и прослављени српски режисер Емир Кустурица сутра ће, на простору гдје се гради Андрићград у Вишеграду, поставити камен-темељац, потврђено је Срни из кабинета предсједника Републике Српске. Додик и Кустурица ће, осим камен-темељца, поставити и флашу маслиновог уља у којој ће бити порука "Љета господњег 2011. године, Милорад Додик и Емир […]

понедељак, 18 јула, 2011 / 20:54

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и прослављени српски режисер Емир Кустурица сутра ће, на простору гдје се гради Андрићград у Вишеграду, поставити камен-темељац, потврђено је Срни из кабинета предсједника Републике Српске.

Додик и Кустурица ће, осим камен-темељца, поставити и флашу маслиновог уља у којој ће бити порука "Љета господњег 2011. године, Милорад Додик и Емир Кустурица".

Флаша са маслиновим уљем и поруком биће постављена и на мјесту гдје ће се налазити позориште, биоскоп и зграда административног центра Андрићграда.

У протеклих 20-так дана на простору гдје ће бити изграђен Андрићград рашчишћен је терен, а сутра би требало да буде изливен темељ.

Постављање камен-темељца планирано је за 17.00 часова0 КОМЕНТАРА

  1. Постаје већ некусно како се Кустурица продаје, глуми неко лудило, као он је фрајер из народа, а гдје год може понаша се на другачији начин. Жели да се етаблира као фактор, ако би једног дана умро, не вјерује у своје филмове, па гради разне тзв. градове.Било би сасвим коректно да су написали – „народном вољом изграђен је Андрићград, у спомен на нашег нобеловца. Захвални народ Републике Српске“. Ма јок, он и вожд ће се уписати, Куста улаже 40 000 КМ, овај други наше паре.. Бљутаве сероње, гаде ми се. Једнога дана, брисаће се натписи са плоча. Некада давно, нико није вјеровао да ће се уклањати слике, споменици и бисте Тита, Стаљина, Лењина, а гдје су сада? Запитај се Миле, крупни, мали човјече!!!

  2. Гладни смо и жедни каменаца темељаца, РС је нажалост испала из свих позитивних трендова, тако да би овај камен могао бити још један камен око врата РС. Захваљујући управо за то заслужном предсједнику.