Калинић: Додик није авантуриста

Предсједник Савеза за демократску Српску /СзДС/ Драган Калинић изјавио је Срни да нема разлога за тријумфализам опозиције у Српској након састанка предсједника Републике Српске /РС/ Милорада Додика са високим представником за спољну политику и безбједност ЕУ Кетрин Ештон. "Након разговора са Ештоновом, потпуно је јасно да Додик није авантуриста како то сматрају појединици из опозиције […]

недеља, мај 15, 2011 / 12:51

Предсједник Савеза за демократску Српску /СзДС/ Драган Калинић изјавио је Срни да нема разлога за тријумфализам опозиције у Српској након састанка предсједника Републике Српске /РС/ Милорада Додика са високим представником за спољну политику и безбједност ЕУ Кетрин Ештон.

"Након разговора са Ештоновом, потпуно је јасно да Додик није авантуриста како то сматрају појединици из опозиције у РС. Тек они не би знали шта чинити са `врућим кромпиром` који би им донио сасвим извјестан резултат референдума", рекао је Калинић.

Он је подсјетио да је одмах након избора, СзДС предлагао да све српске парламетарне и ванпарламентарне странке треба да утврде заједничку националну старегију борбе за очување РС, оцјенивши да још није касно за тако нешто.

Калинић је истакао да ништа није унапријед изгубљено док се не види шта ће бити крајњи исход обавезе коју је Европска комисија преузела признавши да је неопходна реформа правосуђа у БиХ.

"Народна скупштина РС никада не треба да дерогира закон који омогућава одржавање референдума и у овој и у неким другим приликама", додао је Калинић.

Он је похвалио напоре предсједника РС да се коначно покрене питање рада Суда и Тужилаштва БиХ, подсјетивши да су ове институције до сада углавном пресуђивале припадницима српског народа.0 КОМЕНТАРА

  1. Који лик! Додик има екипу ћургузлија која га за ситну лову промовише. Није му лако када је спао на Пантелију,Калинића, Ђокића и Бориса Тадића да га бране. Додуше, сви они су били на истом задатку. Можда Калинићу послије овог најновијег увлачења, Додик да мјесто у ФЗО. Мало сутра.

Оставите одговор