Калабић: Напад на Кошарца је доказ да представници РС не треба да гостују на федералним медијима

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић увјерен је да након синоћњих напада које је на ТВ "Пинк" доживио српски делегат Сташа Кошарац, представници Републике Српске не треба да гостују на федералним медијима и медијима у федералном Сарајеву. "Иста мета, исто одстојање", прокоментарисао је Калабић за Срну синоћњи инцидент, подсјећајући […]

петак, 2 септембра, 2011 / 12:52

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић увјерен је да након синоћњих напада које је на ТВ "Пинк" доживио српски делегат Сташа Кошарац, представници Републике Српске не треба да гостују на федералним медијима и медијима у федералном Сарајеву.

"Иста мета, исто одстојање", прокоментарисао је Калабић за Срну синоћњи инцидент, подсјећајући да то није први напад на српске представнике.

Према његовим ријечима, синоћњи инцидент нова је потврда да Федерацији БиХ не одговарај нико из РС, ни Калабић, ни Кошарац, ни Милорад Додик.

"То је знак да се ради даље на подјелама и да је у ФБиХ на дјелу језик мржње, да је ријеч о политици која не види Србе и РС на овим просторима", истакао је Калабић.

Он је оцијенио да непостојање снаге за комуникацију, разговор и размјену мишљења представља знак да је друга страна пуна мржње која не може да се контролише.

Калабић је подсјетио да су представници РС у више наврата позивали представнике међународне заједнице да обезбиједе слободу медија и да не толеришу овакве ствари.

"Све ово што се дешава показује да су на сцени ствари које воде ка додатној подјели БиХ, ако се уопште има шта дијелити, јер мислим да је ово дубоко подијељено друштво са којим треба шта даље", упозорио је Калабић.

Његов је став да убудуће представници РС не треба да гостују у федералним медијима.

"Ја сам два пута извлачио живу главу из Федералне и БХ телевизије, након чега је СНСД донио одлуку да се више не коцка са судбином и да његови чланови не иду у ФТВ док се не створе услови. Ваљда ћемо сад бити схваћени зашто смо донијели такву одлуку", истакао је Калабић.

Наводећи да поштује све медије, он је рекао да "РС не треба ни БХТ, ни ТВ Пинк, ни ФТВ". "Нема разлога да идемо у ове медијске куће, јер нису обезбиједиле услове за нормалан дијалог. Кад то обезбиједе, онда нека се јаве", закључио је Калабић.

Члан Главног одбора СНСД и шеф Клуба Срба у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац вербално је, а замало и физички, нападнут након синоћњег гостовања у емисији "Забрањени форум" на РТВ "Пинк".Оставите одговор