Како се правилно пише полицијска држава – Црна Гора!

Због инцидената одговараће 54, док је ухапшена 41 особа. У условима такве страховладе у Милоленду, помогнуте корона-паранојом, стање је толико статистички очигледно, да се може комотно објавити полицијско саопштење, које преноси тамошњи јавни сервис Демократске партије социјалиста.

четвртак, 25 јуна, 2020 / 17:44

Црногорска полиција ухапсила је 41 особу због изазивања инцидената у више градова, док ће кривично и прекршајно одговарати 54 особе. Из Управе полиције је саопштено да су се грађани јуче окупљали без пријава јавних окупљања и одобрења у Будви, Подгорици, Никшићу, Бару, Пљевљима, Беранама и Бијелом Пољу и изазивали инциденте у овим општинама.

"Грађани су покушали на магистралном путу Беране – Бијело Поље да изврше блокаду саобраћаја. Грађани су испољавали висок степен агресивности према полицијски службеницима и угрожавали јавни ред и мир као и безбједност саобраћаја. Полиција је јуче брутално нападнута од стране окупљених који су на полицијске службенике бацали каменице, стаклене флаше, димне бомбе и друге предмете", наводи с еу саопштењу.

Саопштили су да је у инцидентима јповријеђено девет службеника Управе полиције, оштећено је десет службених возила Управе полиције, а материјална штета је причињена и на зградама Општине Будва и Центра безбједности Будва.

"Службеници Центра безбједности Будва су због јучерашњих инцидената лишили слободе девет особа због кривичних дјела. Ухапшени су члан организоване криминалне групе Н.С. (42) и безбједносно интересантно лице С.С. (20) због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности. Због сумње да су починили кривично дјело учествовање у групи која је спрјечавала службено лице у вршењу службене радње полиција је лишила слободе М.Т. (35), П.П. (46), Н.Ћ. (27) и С.Г. (35)", пише у саопштењу.

Због почињених прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру ухапшено је безбједносно интересантно лице Ђ.Ђ. (24), а због прекршаја из члана 7 В.К. (54), док је због два прекршаја из члана 7 и члана 11 ухапшен Н.П. (38).

"Полиција у Подгорици је синоћ лишила слободе 30 лица због инциданта које је група грађана изазивала у ужем градском језгру Главног града.

Због сумње да су починили кривично дјело непоступање по наредби за удаљавање полиција је лишила слободе Ф.П. (20), М.Ђ. (24), П.Ш. (24), Б.П. (33), О.Д. (20), В.В. (43), А.Ж. (36), Д.С. (42), М.З. (41), А.Л. (24), М.Б. (31), Д.Љ. (26), М.Ј. (63), Л.М. (20), М.В. (32), В.К. (42), Ј.П. (34), З.П. и О.Ш. Д.Р. (30) је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Због почињеног прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру полиција је лишила слободе М.М. (22), И.К. (37), Д.М. (33). Д.М. (33), М.Д. (33) и К.К. (60). Осим тога слободе су лишени и П.С. (47), М.В. (21), Р.Ј. (50) и Р.М. (24) због прекршаја из члана 12 Закона о јавном реду и миру", наводе из полиције.

Полиција је због инцидената у Никшићу лишила слободе Ј.С. (38) због кривичног дјела спрјечавање службеног лица у вршењу службене радње и Ж.Р. (57) због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности.

"Издат је прекршајни налог лицу Б.М. (21) због прекршаја из Закона о личној карти. Полиција ради на идентификовању свих лица која су учествовала у овим инцидентима а у току су радње према седам лица."

Барска полиција је у вези окупљана грађана испред Центра безбједности Бар привела 12 особам од којих је једна било малољетна.

"Након консултација са надлежним тужиоцем он се изјаснио да нема елелената кривичне одговорности. Против К.Д. (21) поднијета прекршајна пријава из члана 11 Закона о јавном реду и миру на штету полицијске службенице која је задобила повреде том приликом. Прекршајна пријава је поднијета и против Б.К. (28) због прекршаја на штету полицајца из члана 11 Закона о јавном реду и миру, док су против Е.Д. (51), З.О. (29), Б.Н. (33), Б.Ш. (36), М.Ш. (39), Л.Б. (40), В.Б. (38), А.К. (35), Б.Б. (21) и А.Д. (16) поднијете прекршајне пријаве због прекршаја из члана 12 Закона о јавбном реду и миру", саопштено је.

Из полиције додају да се у Пљевљима око 40 особа окупило у пјешачкој зони који су се након упозорења разишли. Двије особе су због окупљања приведене на информативни разговор.

"У Бијелом Пољу окупљени су се разишли без инцидената и полицијске интервенције. Након блокада путног правца Беране – Бијело Поље успостављено је нормано одвијање саобраћаја у веома кратком року без инцидената и интервенције полиције, након упозорења полиције грађани су се мирно разишли.

Такође и група грађана која се окупила испред Центра безбједности Беране се након упозорења полиције мирно разишла. Полиција окупљања документовала и са списима предмета упознала надлежног тужиоца", закључује се.

Приведено седам будванских ватрогасаца

Седам припадника будванске Службе заштите и спашавања приведено је данас у том граду. ТВЦГ сазнаје да су ухапшени због сумње да су дио криминалне групе. Екипе Специјалног полицијског одјељења данас су будванској Ватрогасној служби.

Начелник те Службе, Драган Божовић, ухапшен је јуче, по налогу СДТ-а. Њему је одређен притвор од 72 часа.

Јуче у је у Будви дошло до инцидената, након којих је приведено 17 особа. Повријеђен је полицајац.

Због хапшења у Будви, синоћ је у више градова дошло до окупљања. Полиција у Подгорици и Никшићу употријебила је сузавац како би растјерала окупљене грађане.

У Подгорици је приведено 18 особа, међу којима су и посланици Демократског фронта Марина Јочић и Милун Зоговић.

У Никшићу су у нередима повријеђена четири полицајца, док је у Бару приведено 12 особа.