07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Како може без латинице или: Радо Савић и Гинтер Кноблаух

Током боравка у Баварској покрајини начелник општине Лопаре Радо Савић, који је замјеник предсједника Српске демократске странке, након састанка са градоначелницом Милдорфа састао се и са делегатом баварског парламента Гинтером Кноблаухом.

петак, 31 јануара, 2020 / 15:34

Радо Савић има непрестане контакте са иностранством, обзиром на исељенички карактер Општине Лопаре коју успјешно води више од деценију. Кад је тако, онда и СДС може написати вијест без и једне стране ријечи, што је недостижан сан за већину министарстава и, посебно, Музеј савремене умјетности РС.

Ни СДС није био без оваквих излета, зато уз похвалу настављамо послато саопштење у цјелости:

Радо у Баварској

Савић је упознао Кноблауха са актуелном политичком ситуацијом у Републици Српској и БиХ.

„Република Српска треба снажнију подршку из цијелог свијета за развој демократије и снажење свога друштва“, поручио је Савић.

Он је додао да стање садашњег политичког система код нас није на задовољавајућем нивоу.

„У Републици Српској и БиХ доминира политичка корупција,  недостаје  владавина права, нема независног правосуђа а ниво опште корупције је достигао огромне размјере. Све то кочи развој и доприноси да млади људи напуштају земљу“, закључио је Савић.

Делегат баварског парламента Гинтер Кноблаух изразио је задовољство  јер је остварио сарадњу са замјеником предсједника СДС-а Радом Савићем. „Задовољство ми је што сам упознао Савића, који жели да својој Републици Српској и свом народу допринесе бољитку. Својим дугогодишњим утицајем на захтјев Савића, помоћи ћу Републици Српској у политичким и економским питањима“, најавио је Кноублаух.Коментариши