Како мисле НАТО дупеувлаке из Црне Горе

Професор Факултета за безбједност, Дарко Трифуновић, увјерен је да ће Црна Гора ускоро постати пуноправна чланица НАТО, и да ће ратификација у америчком Сенату протећи без икаквих проблема.

среда, јануар 25, 2017 / 10:19

Професор Факултета за безбједност, Дарко Трифуновић, увјерен је да ће Црна Гора ускоро постати пуноправна чланица НАТО, и да ће ратификација у америчком Сенату протећи без икаквих проблема.

То су му, каже он, потврдили и амерички конгресмени са којима је недавно имао састанке.
"Скоро сам имао састанке са два америчка конгресмена, и један и други су ми потврдили да неће бити никаквих проблема око ратификације протокола у америчком Сенату", рекао је Трифуновић у разговору за Дневне новине.

Сматра и да нова америчка администрација и предсједник САД Доналд Трамп неће имати битнији утицај на ствари у Црној Гори. У такав сценарио, додаје он, вјерују само теоретичари завјере, који доласком Трампа на власт, очекују обрте у спољној политици САД.

"Не очекујем апсолутно никакве сметње кад је у питању Трамп, јер то тврде само теоретичари завјере и људи који заиста мисле да ће се много тога промијенити у спољној политици САД, посебно кад су у питању ови кругови, па им је тешко да повјерују у нека друга разматрања. Не видим ниједан разлог да Црна Гора не уђе у НАТО, јер она уласком у НАТО пуно добија. Прије свега добија мир и стабилност, добија чланство у највећој војној сили на свијету и добија гарант да Црна Гора више никад неће ратовати, јер неће имати против кога”, оцијенио је Трифуновић.

За разлику од Црне Горе, Србија не може да буде примљена у НАТО, сматра он, јер како каже НАТО не жели Србију.

"Управо се у Србији теоретичари завјере појављују на сваком ћошку и утркују се да кажу да неће у НАТО. НАТО није дошао у Црну Гору, него је Црна Гора од 2006. године радила на томе да успуни услове да уђе у НАТО. У НАТО не долазите зато што вас они хоће, него зато што ви хоћете да уђете у НАТО. Зашто би вас неко примио у најмоћнију силу на свијету ако за то нисте испунили услове", казао је саговорник ДН. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *