Како је смијешно кад нечији англополтронизам пресловите на азбуку

Извјесни Емир Буковица, осјећа потребу у којој његово име није довољно, уколико не дода и једно дупло В, те још бар једно дупло слово у своје „умјетничко“ име. Што је тешка оригиналност на тинејџерском нивоу, као кад неки Шиби, напише своје име као Shibby.

четвртак, 1 новембра, 2018 / 17:12

Даље саопштење без интервенција, мимо пресловљавања:

Пјесма “Амман” аутора Емира Буковице налази се међу дведесет и једном одабраном пјесмом које ће бити изведене на 66. Загребачком фестивалу 2019. Ова пјесма лидера бенда “Емир & Фрозен Цамелс” одабрана је у конкуренцији више од двије стотине пјесама пристиглих на конкурс овог престижног фестивала, на чијем челу стоји познати хрватски аутор и музичар Нено Белан.

Буковица ће на овом фестивалу наступити први пут самостално, под именом БУКОWСКЕЕ, како се однедавно зове његов соло музички пројекат.

“Пријатно сам изненађен и јако сретан да ће мој први солистички наступ бити баш на традиционалном и угледном Загребачком фестивалу, за којег знам од када сам био клинац и на којем су наступале све највеће звијезде са ових простора, од Лоле Новаковић и Арсена Дедића, до Оливера Драгојевића, Дине Дворника и многих других великих еx-Yу фаца. Лијепо је да се у тако великој конкуренцији и аутора и пјесама стручном жирију, састављеном од јако угледних професионалаца, свидјела баш моја пјесма “Амман” “, изјавио је Буковица.

Према ријечима уредништва овог фестивала, овогодишње фестивалске пјесме ће премијерно у етер бити пуштене од 1. децембра, а финално вечер 66. Загребачког фестивала 2019 одржат ће се у Загребу, 25. јануара 2019.Оставите одговор