Какав блам: СРНА прича о порталима који дезинформишу, а Влада им спрема више пара

Ребалансом буџета Републике Српске, биће издвојено 100.000 марака за Новинску агенцију Репубике Српске.

понедељак, 16 априла, 2018 / 16:15

Средства би требало да буду оперативна од 1. јуна, премда ће се о ребалансу буџета расправљати 15. маја.

– Издвојена средства намијењена су за обезбјеђење плата запосленима и унапређење њиховог положаја – рекла је Цвијановићева након састанка са генералним директором СРНА Радмила Шиповца, главним и одговорним уредником Татјаном Парађином и предсједником Надзорног одбора Тихомиром Кудузом, поводом обиљежавања 26 година рада Агенције.

СРНА је обиљежила крсну славу Благовијести (7. април) а посебно је била гротескна изјава новог директора.

"Оцијенио је да потреба за објективним медијским сервисом какав нуди СРНА никада није била израженија, поготово када се има у виду све већа распрострањеност интернет портала, блогова и друштвених мрежа преко којих се пласирају измишљене и непровјерене информације, те врши спиновање јавности у циљу дестабилизације друштва".

Наиме, СРНА је последњих година постала дио система дезинформисања који почиње управо са разним порталоидима, преко којих кабинетски СНСД "стручњаци" пласирају "непровјерене информације", измишљене тајне планове и слично. Наравно, било би похвално када би ново руководство направило заокрет од извршавања налога за дезинформисањем, али је то немогуће очекивати под палицом Радмила Шиповца, уредника више опскурних таблоида. А ни кад након налога за пласирањем неистина, стигне ребаланс и повећање плата.