Кадиров: Потребна нам је полигамијa

ГРОЗНИ – Чеченски предсједник Рамзан Кадиров позвао је своје сународнике на полигамију, која је у складу са муслиманском традицијом, али и поручио да дјевојке у ванбрачним везама не би требало за казну убијати, како се то такође ради у складу са традицијом. Кадиров је позвао јуче своје сународнике да, у складу са муслиманском традицијом, уз […]

недеља, април 26, 2009 / 10:04

ГРОЗНИ – Чеченски предсједник Рамзан Кадиров позвао је своје сународнике на полигамију, која је у складу са муслиманском традицијом, али и поручио да дјевојке у ванбрачним везама не би требало за казну убијати, како се то такође ради у складу са традицијом.

Кадиров је позвао јуче своје сународнике да, у складу са муслиманском традицијом, уз прву узму и другу супругу.

Један од разлога које је навео је и тај што број жена у Чеченији далеко премашује број мушкараца, што је посљедица дугог рата.

С друге стране, чеченски обичаји налажу да, ако дјевојка започне ванбрачну везу, њен брат мора да убије и њеног дечка и њу. "Боље је за жену да буде друга или трећа, него да буде убијена", закључује Кадиров.

Кадиров, који се на власти налази уз подршку Кремља, увео је низ мјера на основу исламског учења, што се на Западу тумачи као његово настојање да се дистанцира од Москве.

Чеченски предсједник је, тако, прописао да жене које раде у државној служби, морају да носе вео и забранио конзумирање алкохола у одређеним периодима.

"Увјерен сам да нам је данас потребна полигамија", рекао је Кадиров за "Росискају газету".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *