Кад смо већ код Британског савјета и шта ради…

Фронтал.СРБ по свом пресловљеном методу доноси саопштење владине фондације Велике Британије и оно почиње са: Бритисх Цоунцил и ББЦ организују радионицу на тему будућност медија.

четвртак, 12 октобра, 2017 / 17:11

Острвљани су се толико одомаћили, да разлику од српских установа и странака, које се убише пресловљавајући саопштења за оне који не знају да читају азбуку, а ишли су са нама у школу, уопште немају намјеру да неком пошаљу "варијанту на ћирилици". То је оно што би у Дејтонској Долини Плача био српски језик. О томе колико је људима из "Британског савјета у нашем селу" у културолошком смислу битан српски народ, најбоље свједочи саопштење које објављујемо без других, осим азбучних измјена:

Бритисх Цоунцил и водеће компаније из свијета иновативних медија (ББЦ Р&Д, Датабоx и ФАЦТ) организују дводневну радионицу на тему Објецт-Басед Медиа (ОБМ) на регионалном форуму за иновације ‘Сарајево Унлимитед’, 2.–4. новембра. Двоје најуспјешнијих учесника радионице добиће јединствену прилику да стекну увид у престижне и нове начине размишљања о емитовању, радећи на пројекту под називом Дневна соба будућности (Тхе Ливинг Роом оф тхе Футуре) током тронедјељног боравка у Великој Британији у фебруару 2018.

Након успјешне сарадње са Сарајево Филм Фестивалом и Докуфестом, Бритисх Цоунцил наставља да пружа подршку развоју аудио-визуелног сектора у региону кроз своју платформу ПлаyУК. Овога пута припремљена је радионица намјењена онима који желе да буду дио промјене парадигме искуства које медији пружају. Позив је отворен за све који се баве креативним занимањима (режисери, продуценти, запослени на телевизији, и сл.) или програмирањем (посебно уколико се баве Интернетом ствари или ИоТ-ом), говоре енглески језик и долазе са Западног Балкана. Апликације за радионицу отворене су до 15. октобра.

Током два дана колико трају радионице, учесници ће бити изложени свијету Објецт-Басед Медиа (ОБМ) и добиц́е драгоцјено знање о новим начинима размишљања о емитовању, Интернету ствари, приватности и подацима. Научиц́е како да искористите Датабоx платформу за стварање другачијег искуства које укључује ИоТ уређаје који се налазе у куц́и и да путем ОБМ адаптација повећавају ангажовања публике. На крају радионице, сви учесници добиће прилику да се такмиче како би освојили једно од два мјеста за јединствени програм који се одржава у Великој Британији (укључујуц́и Ливерпул, Манчестер и Нотингем). Трошкови пута за све дијелове програма (радионица у Сарајеву као и одлазак у Велику Британију) биће покривени од стране организатора.